Alides Hidding boeken?

  • Tijdsduur: 30 min.
  • Geluid: incl. geluid voor artiest
  • Prijs: € 1.995,- excl. BTW

Biografie Alides Hidding

Alides Hidding verovert in de jaren tachtig al een plaats in de popwereld met de Tiem Bandits. Deze Nederlandse band liet nationaal en internationaal van zich horen. In 1980 scoorde Alides zijn eerste hit, met de solosingle “Hollywood Seven”. In 1981 scoorden de Time Bandits een grote hit met “Live it Up”, dat zelfs op de eerste plaats van de Amerikaanse Dance Charts terechtkwam.

Kenmerkend aan de Time Bandits is het professionele geluid van funk, disco, soul en rock en de onmiskenbare stem- en gitaargeluid van Alides Hidding. In 1983 bereikt het nummer “I’m Specialized In You” de tweede plaats in de top 40. Het was een monsterhit met meer dan 90.000 verkochte exemplaren in Nederland en 450.000 in Frankrijk. Ook de daarop volgende single “Listen To The Man With The Golden Voice” haalt de top 10.

In oktober 1983 haalt de single “I’m Only Shooting Love” de top 10. Ook internationaal breekt deze band door. De single doet het goed in Frankrijk, Amerika en Australie. De Time Bandits vertrekken op tournee naar Australie en Nieuw-Zeeland, want ook daar beland de single bovenaan de hitlijsten.

In 1984 bereikt de single “Reach Out” de top 40 en in 1985 werd een hit gescoord met “Endless Road”. Tussendoor vertrekt Alides naar de Verenigde Staten waar hij op uitnodiging van de zeer talentvolle Dan Hartman nummers gaat schrijven.

In oktober 1985 wordt de single “Dancing On A String” een hit. En in 1986 wordt de door Alides Hidding en Dan Hartman geschreven single “I Won’t Steal Away” een hit. In de loop van dit jaar gaat de band regelmatig op tournee naar andere Europese landen, waaronder Frankrijk en Portugal.

De afgelopen jaren heeft Alides Hidding gewerkt als songwriter voor Nederlandse en Belgische artiesten, waaronder Romeo, Ruth Jacott, Dana Winner, Helmut Lotti en Barbara Dex. Daarnaast heeft hij met zijn vernieuwde versie van de TIME BANDITS sinds 1995 veel opgetreden zowel nationaal als internationaal. Het repertoire bestaat uit de hits van de TIME BANDITS uit de jaren 80, covers van o.a. Tina Turner, Otis Redding en Jimi Hendrix en nieuwe nummers.
Alides onderstreept zijn veelzijdigheid door het verweven van pop-, jazz- en bluesachtige nummers.
Deze topband vindt nog steeds veel waardering bij een breed publiek.

Alides Hidding is zowel solo als in de Time Bandits formatie te boeken voor alle openbare en besloten evenementen en festivals.

Alides Hidding boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Alides Hidding zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Alides Hidding wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Alides Hidding. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Alides Hidding te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.