Anne Jan Toonstra boeken?

  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag

Biografie Anne Jan Toonstra

Anne Jan is geboren in het Zuid-Oost-Groningse Ter Apel. Aanvankelijk hield hij zich voornamelijk bezig met muziek maken. Op z'n negende begon hij met slagwerk en daar kwam later piano en gitaar bij. Toen Anne Jan op z'n 18e ging studeren had hij zich voorgenomen om iets met toneel te gaan doen. Het werd theatersport, improvisatietoneel op basis van ideeën vanuit het publiek. Daarmee deed AJ de nodige toneelervaring op. Daarnaast speelde hij in bandjes en in een singer-songwriterduo.

In 2001 besloot Anne Jan om samen met Sofie van den Enk mee te doen aan het Rotterdamse Cameretten. Met slechts enkele optredens als ervaringsbagage, wonnen ze dit festival unaniem. En toen begon het pas echt: veel schrijven en veel spelen. 2,5 jaar hebben Anne Jan en Sofie samen opgetreden en daarbij hebben ze 1 avondvullende voorstelling gemaakt.

In 2004 besloot Anne Jan om het in z'n eentje te gaan proberen. Dit heeft geresulteerd in het winnen van zowel de jury- als de publieksprijs bij het Groninger Studenten Cabaretfestival met zijn voorstelling Hikikomori.

Hikikomori
Vanaf september 2005 is Anne Jan bezig met zijn eerste echte solo-voorstelling. 1 Bed, 1 piano, 1 man. Hikikomori – een titel die verwijst naar Japanse jongeren die zich jarenlang op hun kamer opsluiten als ze een keer hebben gefaald. In Hikikomori ligt Anne Jan als een lusteloze jongere op zijn bed. Hij rookt, speelt piano, deprimeert, vertelt, acteert, rookt nog eens, rochelt, en vertelt nog meer. Met dit programma won Anne Jan op het 19e Groninger Studenten Cabaretfestival zowel de jury- als de publieksprijs. De jury onder leiding van cabaretrecensent Ruud Buurman roemde Anne Jan in het eindrapport om zijn eigenheid, intelligentie en goede spel. Anne Jan is druk bezig om de voorstelling uit te bouwen tot een avondvullende show.

Anne Jan Toonstra boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Anne Jan Toonstra zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Anne Jan Toonstra wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Anne Jan Toonstra. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Anne Jan Toonstra te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.