Anouk boeken?

  • Tijdsduur: 60 min.
  • Geluid: incl.
  • Prijs: Op aanvraag
  • Opmerking: Alleen besloten optredens

Biografie Anouk

Anouk heeft een pittige uitstraling, die versterkt wordt haar sterke optredens. Op festivals is zij een absolute sfeermaker en publiekstrekker.

Mensenlevens staan erom bekend dat ze zomaar aan je voorbij flitsen, maar met Anouk is het allemaal wel heel erg snel gegaan. Sinds de release van haar debuutalbum, het in 1997 verschenen Together Alone, mocht ze diverse platina- en gouden platen in ontvangst nemen, scoorde zij een internationale hit met Nobody's Wife, werd zij bekroond met meerdere Edisons, Hitkrant- en TMF Awards, stond ze op Pinkpop, Parkpop en andere grote Europese festivals, en tekende zij in Amerika bij het Columbia label.

We hebben dan ook te maken met een rockzangeres zoals Nederland die in lange tijd, en misschien zelfs wel nooit eerder, heeft voortgebracht. Rauw, vol passie, puur en... met een gouden stem. Ze combineert de gloeiende emotie van de blues met goudeerlijke rock en soepele funky ritmes, maar ook met eigentijdse invloeden als hiphop. Anouk houdt niet van eentonig.

Anouk, geboren op 8 april 1975 in Den Haag, erft haar voorliefde voor blues van haar moeder, een zangeres in een bluesband. Van kinds af aan zingt ze zelfbedachte liedjes, maar in haar pubertijd gaat het zingen ook een belangrijke emotionele vluchtroute voor haar betekenen. Ze kan er haar frustraties in kwijt wanneer niet alles gaat zoals het zou moeten gaan. In '93 voegt zij zich als achtergrondzangeres bij de soul-rythmband Shot Gun Wedding. Dan al ambitieus, ontgroeit Anouk de band snel. Zij wordt in '94 toegelaten tot het conservatorium van Rotterdam en richt een jaar later haar eigen band op. Anouks carrière raakt in een stroomversnelling wanneer zij tijdens een festival enkele songs zingt met Barry Hay, frontman van de legendarische rockgroep Golden Earring. Hay is zeer onder de indruk van haar talent en schrijft samen met Earring-collega George Kooymans voor haar het nummer Mood Indigo. Het is een van de redenen voor platenmaatschappij Dino Music om Anouk een contract aan te bieden. Uitgebracht in september '96, zorgt Mood Indigo gelijk voor veel interesse en airplay. Dat wordt alleen maar versterkt wanneer ze later dat jaar weet te overtuigen in het voorprogramma van de Golden Earring. Voor Anouk bestaat er dan allang geen twijfel meer: Ze heeft haar roeping gevonden.

Anouk boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Anouk zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Anouk wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Anouk. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Anouk te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.