Bas Muijs boeken?

  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
  • Opmerking: Stefano Sanders uit GTST

Biografie Bas Muijs

Bas Muijs wordt op 14 oktober 1976 geboren in Den Haag. Hij is de oudste van drie broers, die al op jonge leeftijd alle drie erg muzikaal blijken te zijn. Bas, Pim en Maarten krijgen alledrie pianoles van een docent aan het conservatorium.

Na zijn HAVO-opleiding begint Bas in 1995 aan de Haagse Hogeschool een PABO-opleiding, want hij wil graag onderwijzer in het basisonderwijs worden. Nog tijdens die opleiding speelt en zingt hij in verschillende cabaretgroepen, waaronder 'Fumejo', 'Muijs en Jongejan' en 'Scheermuijs'. Ook volgt hij in die periode een theateropleiding bij theatergroep Rabarber in Den Haag.

Dan gaat het snel met de acteer-carrière van Bas, als hij tijdens een uitvoering wordt gecast voor de rol van Stefano Sanders in de populaire soapserie Goede Tijden Slechte Tijden. Daarmee heeft hij het al gauw zo druk, dat hij zijn PABO-opleiding moet afbreken. Wel werkt hij naast zijn rol in GTST mee aan verschillende theaterproducties. In 2003 verlaat Bas GTST voor een half jaar om een van de hoofdrollen te spelen in de BNN-televisieserie Costa! Op de Spaanse stranden speelt hij de rol van propper Paolo.

In het najaar keert hij weer terug naar GTST, waar zijn oude rol van Stefano weer oppakt. In oktober 2005 neemt Bas afscheid van GTST. Hij vindt de tijd rijp om iets anders te gaan doen en gaat het theater weer in. In april 2006 staat Bas weer op de planken en speelt hij met theatergroep Drang het theaterstuk ADO-Ajax. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Bas hoeft dan ook niet lang na te denken als hij na de zomervakantie gevraagd wordt voor de nieuwe dramaserie ‘Voetbalvrouwen’. Daarin speelt hij de rol van de Italiaanse profvoetballer Italo; een rol die Bas als fervent voetballiefhebber op het lijf geschreven is.

Bas Muijs boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Bas Muijs zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Bas Muijs wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Bas Muijs. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Bas Muijs te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.