Blinde Ed boeken?

  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: incl. tot +/- 350 pers.
  • Prijs: Op aanvraag
  • Opmerking: Meerdere mogelijkheden

Biografie Blinde Ed

Blinde Ed, dan nog Ed Ruyer “ziet” het levenslicht in de bruisende metropool Amersfoort. Hij wordt geboren in een muzikale familie en als kind al is het Ed’s droom om muzikant te worden Zijn moeder speelt accordeon en, heel hip in de seventies, elektronisch orgel. Op zijn 5e vindt Ed de weg naar het orgel en vanaf dan gaat het hard.

Omdat  Blinde Ed  thuis nogal veel schade aanricht gaat hij van zijn 6e tot zijn 19e jaar naar het blindeninstituut waar veel aandacht wordt besteed aan muziek. Ed tackelt elk instrument waar een toets op te vinden is; piano, keyboard, synthesizer, accordeon, melodica, klavecimbel, harmonium en typemachine.

Op het blindeninstituut speelt Ed in een aantal bands, volgt een opleiding tot pianostemmer en leert blind typen.

Blinde Ed vindt vrouwen leuker dan leren. Hij verlaat vroegtijdig het instituut en stort zich in het ruige nachtleven. Hij dompelt zich onder in een bestaan van seks, drank en rock´n roll om zijn toch al rauwe stem bij te schaven. Muzikant zijn is handig, je krijgt méér bier, scoort beter bij de meiden en je kunt lekker interessant doen in de kroeg.

Op zijn 17e begint Blinde Ed als toetsenist bij de Foundations, een Indo rockband. Het mooiste van zo’n band is dat die gasten wéten wat rijsttafel betekent. Dat is iets meer calorieën dan rijstwafel.

Dat zorgt, samen met een straf dieet van bier, frikadellen en patatjes saté, voor Ed’s volslanke edoch bevallige gestalte.

Er volgen nog een aantal bands. De belangrijkste; The Defenders, The Blind and the Beautiful en Ed and the Disciples of Rock. Naast de bands treedt hij steeds vaker solo op en ontwikkelt zich tot allround toetsenman, zanger en partyanimal.

 In de jaren 1991 tot 1993 neemt hij, bij oma in de keuken, drie cassettebandjes op, wat toen modern was.

 In 1994 neemt hij zijn eerste CD op. De hele straat vindt het mooi en oma ook. In de regio wordt de CD goed ontvangen en tot Ed’s stomme verbazing haalt hij zelfs de Australische radio.

Het jaar daarop wordt de CD Ed Rocks uitgebracht en speelt Ed op het Zwarte Cross festival. De sound wordt steviger dan voorheen.

In combinatie met Blinde Ed`s  unieke feature, improvisatie en verzoeknummers op afroep, zorgt dat voor zo’n 100 tot 120 optredens per jaar. In kroegen en op festivals schuurt Blinde  Ed de planken kaal met zijn rauwe stem. Op radio en TV is hij regelmatig te vinden.

Blinde Ed boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Blinde Ed zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Blinde Ed wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Blinde Ed. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Blinde Ed te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.