Blues Brothers Dedication Revue boeken?

  • Tijdsduur: 30 min.
  • Geluid: incl. tot +/- 350 pers.
  • Prijs: € 1.975,- excl. BTW
  • Opmerking: Blues Brothers Show

Biografie Blues Brothers Dedication Revue

30-45 Minuten dampend entertainment van het allerhoogste niveau. Klassiekers komen weer tot leven! “I am happy they are keeping the flame of Bluesmusic alive”. (Elwood Blues)

The Blues Brothers Dedication Revue wordt in 1996 opgericht door:
Steve Powell (little Sonny Cotton)
* Amerikaan van geboorte, houding en accent.
* Singer / songwriter, gitarist, bluesharpist en entertainer.
* Maakte in de V.S. en Engeland furore met de band ‘Sting like a Bee’.
* Speelde bluesharp voor John Lee Hooker en Muddy Waters, zong a capella met Joe Cocker, was bodyguard van Little Richard, doorkruiste de V.S. diverse malen en figureerde in verschillende speelfilms.

En Hans Sligter ( Otis P. Morganfield )
* Drijvende kracht achter en frontman van de , begin jaren ’90 internationaal succesvolle ‘ Belushi Memorial Blues Brothers Band’.
* Singer / songwriter, gitarist en entertainer.
* Maakte met landelijk bekende rockformatie ‘Bluespower’ twee goed ontvangen CD’s. ( Oor, Jazzfreak )
* Deed TV / Radio en sessie-optredens, alsmede CD-opnamen met / voor:
Mrs. Einstein, Two Brothers on the Fourth Floor, Ten Sharp, Simone Kleinsma e.v.a.

Het artistiek bevredigende ( en commercieel verantwoorde) concept van een
Blues Brothers tribute-act, hebben beiden daarvoor al ruimschoots beproefd, maar authentiek opgezette, 14-persoons begeleidingsbands bleken in praktisch opzicht vaak te log ( podiumruimte, tijd opbouw / soundcheck ) en te duur voor optimale inzetbaarheid. Een Blues Brothers Tape-act blijkt een gat in de markt, maar op de markt verkrijgbare backingtapes worden absoluut te licht bevonden. Powell en Sligter, Blues / Soul-liefhebbers (en puristen) met hart en ziel besluiten zelf hun tapes te maken en aldus geschiedt m.m.v. de beste Nederlandse muzikanten in het genre. Het resultaat? Sluit je ogen tijdens een BBDR- optreden en je zou zweren dat er een fantastische live band staat te dampen! Dankzij deze opzet, en daarbij natuurlijk de kwaliteiten van Powell en Sligter zelf, (live vocalen, bluesharp en show) is de BBDR vanaf het begin een groot succes; niet alleen de kleinere ‘doelgroep’-optredens (party's, bedrijfsfeesten ), maar ook grote zalen (evenementen, feesttenten, festivals etc.) gaan totaal plat voor deze High Energy Rhythm & Blues Revue. En nadat ook Dan Aykroyd ( in de persoon van Elwood Blues zelf!) na het concept te hebben gelezen en de opnamen te hebben beluisterd, zijn officiële goedkeuring heeft gegeven is de act compleet:

De hartverscheurende soulvocalen van Otis P. Morganfield en de messcherpe Chicago bluesharp van Little Sonny Cotton, begeleid door de digitaal vastgelegde spirit van The All Star Barroom Orchestra.

Klassiekers zoals Everybody needs Somebody, Soulman, Gimme some Lovin’ en Minnie the Moocher.
Een “Take no prisoners” -houding ten opzichte van publieksparticipatie.
Een show geïnspireerd door Jake en gezegend door Elwood!

Blues Brothers Dedication Revue boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Blues Brothers Dedication Revue zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Blues Brothers Dedication Revue wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Blues Brothers Dedication Revue. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Blues Brothers Dedication Revue te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.