Bruce by Marsman boeken?

  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag

Biografie Bruce by Marsman

Bruce en ik gaan ‘way back’. Hij stond al op het podium toen mijn ouders elkaar het jawoord gaven, zes jaar voor ik geboren werd. En toen ik schoppend en schreeuwend uit mijn moeder kwam, zat hij te werken aan wat zijn grote doorbraak zou worden. Dat album (Born to Run) heb ik eigenlijk pas een paar jaar geleden écht ontdekt. Wat maar weer aangeeft hoe tijdloos zijn muziek is.

In 1985 hoorde ik hem voor het eerst zingen. Een half refrein in de USA For Africa hit ‘We are the World’ waren genoeg om mij te betoveren. Een volstrekt uniek geluid. In mijn vaders absurd grote vinylcollectie vond ik het dubbelalbum ‘The River’. Door Big Man Clarence Clemmons ging ik saxofoon spelen. En de titelsong van die lp verleidde me ertoe uiteindelijk zelf de gitaar te pakken en liedjes te gaan schrijven. Hoezo inspiratie?

Maar ik was pas volledig verkocht toen mijn beste vriend me de live box 1975-1985 liet horen. Dat was hoe je rock & roll moest brengen! Wat een band, wat een strot, wat een volledige overgave aan de muziek en aan het publiek. Het cassettebandje met hoogtepunten van die box heeft ongeveer een jaar onafgebroken in mijn walkman gewoond.

In mijn studietijd verdween Bruce een beetje naar de achtergrond. Maar in 2002, toen ik zelf inmiddels al aardig wat muzikale dromen had waargemaakt, denderden hij en de E-Street band met The Rising mijn leven weer binnen. Met Brendan O’Brien (Pearl Jam is nooit ver weg) achter de knoppen hadden ze zichzelf opnieuw uitgevonden, zonder de basis te verliezen. Knap. Sindsdien is mijn oude held terug op zijn voetstuk.

Twee jaar geleden mocht ik met Blof op Concert at Sea een liedje meedoen. Dat werd ‘Darkness on the edge of town’. Toen is eigenlijk al de kiem gelegd voor het project Bruce by Marsman. Het idee heeft even moeten rijpen in mijn hoofd.

Een coverband? Nee, ik zie het echt als een eenmalig project voor 2014. Ik wil de ervaring delen van het optimisme en de hoop die ik voel bij zijn muziek. We spelen dan ook met name het stevigere werk. De rock en roll hits. Geen zware kost, gewoon een Springsteenfeestje bouwen, op het podium én in de zaal.

Bruce by Marsman boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Bruce by Marsman zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Bruce by Marsman wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Bruce by Marsman. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Bruce by Marsman te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.