Burdy boeken?

  • Tijdsduur: 30 min.
  • Geluid: incl. tot +/- 350 pers.
  • Prijs: € 995,- excl. BTW

Biografie Burdy

Burdy 'de zingende melkboer' is een piraat in spé, die direct een goede band met zijn publiek creëert!

Burdy wordt geboren te Groningen op 7-2-64 als Lebertus Lammert Schaap. Hij krijgt als roepnaam Bert.

Op jonge leeftijd begint hij plaatjes te draaien met zijn eigen illegale radiostation "de Motormuis".
Zijn liefde voor de muziek is geboren. Burdy begint met zingen als hij met zijn eigen discotheek op feesten en party's mag draaien. In 1992 komt zijn eerste single "De vissers van Zoltkamp" uit. Dit is zijn start als solo zanger. In 1994 verschijnt het eerste album "Het is of ik droom". Met hierop zowel Gronings als Nederlandstalige liedjes. In 1998 verschijnt het tweede album "Mien aigen verhoal". Op deze CD staan alleen Groningstalige liedjes. In 1999 komt de Cd-single "Gelukkig 2000 jaar" uit. In maart 2001 verschijnt wederom een Cd-single "Met m'n ogen dicht". In datzelfde jaar verschijnt ook het album "Der gaait niks boven t Grunnings" waarvan de opbrengst naar de gehandicapten in de provincie Groningen gaat. 10 jaar na het uitkomen van de eerste single verschijnt de dubbel CD "10 jaar feest mit Burdy" met al zijn hits in februari 2002. In november 2003 verschijnt het nieuwe album "Een feesie met Burdy" Burdy schrijft alle songteksten zelf.

Het meest spectaculaire optreden tot nu toe was het promotiefeest van de FC Groningen op de Grote markt met 10000 supporters. Hier zong Burdy vanaf het stadhuis samen met de selectie van de FC Groningen voor de supporters een aantal nummers waaronder het bekende voetballied "You ll never walk alone". Verder trad hij op in het voorprogramma van de Friese bandDe Kast. Ook zingt hij regelmatig op grote piratenfeesten in het hele land.

Het tv debuut maakte hij bij rtv Noord met de clip "Sayonara". Verder maakt Burdy van ieder optreden een daverend feest.

In zijn dagelijkse leven is hij verkoper op een rijdende winkel vandaar de bijnaam 'de zingende melkboer'.

Burdy boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Burdy zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Burdy wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Burdy. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Burdy te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.