Cappella boeken?

  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag

Biografie Cappella

Cappella is een Italo-house productieteam met verschillende studio's, op zijn minst een trio van producenten voor elke productie en tientallen sessiemedewerkers. Het is vooral de creatie van producent Gianfranco Bortolotti. Ongetwijfeld beïnvloed door de esthetiek van de assemblagelijn van Motown, coördineerde Bortolotti het werk van oude producenten DJ ProfXor, RAF en DJ Pierre (niet de Chicago-producent) om tientallen Europese club / hitlijsten te creëren onder de aliassen Cappella, 49ers, Fargetta, RAF, Clubhuis en East Side Beat. Voor goed of slecht waren de producties van Bortolotti het meest verantwoordelijk voor het Italiaanse huisfenomeen van de late jaren '80 en vroege 'jaren 90, gebaseerd op een vaak kwaadaardig drukknopproductieblauwdruk dat alleen de cheesiest van melodieën, samples, pianolijnen en diva bevat vocals.

Geïnspireerd door de producties van Italo-discoproducent en mixer DJ Pierre, begon Gianfranco Bortolotti eind jaren 70 op school te mixen in Italië. Het Cappella-project was aan het einde van het decennium al als een productieteam debuteerd, hoewel Bortolotti tot halverwege de jaren 80 weinig deed in de muziekindustrie. In 1987 produceerde hij Cappella's "Bauhaus (Push the Beat)", een clubhit in heel Europa en het VK. Het volgende jaar bracht de continentale top 10 hit "Heylom Halib", die een golf van vergelijkbaar klinkende Italiaanse house tracks voordeed in 1989-90. Bortolotti nam een ​​Cappella-album op (de cash-in zware Heylom Halib) en scoorde opnieuw met de singles 'Be Master in One's Own House' en 'House of Energy Revenge'. single "Take Me Away", minder succesvol dan de kaartinvoer, maar veel beter.

Na enkele extra hits uit 1992-93 ("U Got 2 Know") besloot Bortolotti een act van Cappella te maken met de toevoeging van twee Britten, Rodney Bishop (voorheen met Positive Gang) en Kelly Overett (een zanger die met SL2 had gewerkt) ). De singles 'U Got 2 Let the Music' en 'Move on Baby' werden de grootste hits van Cappella, die in 1994 in verschillende landen nummer één werden. Het album U Got 2 Know deed het opmerkelijk goed, hoewel Overett in 1995 verliet (te vervangen door Allison Jordan).

 

Cappella boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Cappella zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Cappella wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Cappella. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Cappella te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.