Captain Kinkelbaum boeken?

 • Tijdsduur: In overleg
 • Geluid: Op aanvraag
 • Prijs: Op aanvraag

Biografie Captain Kinkelbaum

Is het een raket? Is het Super Groover? Is het een barpianist op Prozac? Nee, het is Captain Kinkelbaum! Een vleesgeworden, op hol geslagen jukebox die, vergezeld van zijn onmisbare wonderorgel, de beste, slechtste en gekste krakers van de afgelopen 100 jaar op hysterische en onnavolgbare wijze door elkaar husselt en speelt. Een éénmans-Josti-band in een bizar roze kapiteinspak met een even onvermoeibare als vermoeiende show boordevol grappen en grollen, onzin en gekkigheid, smartlappen en classics, muziek en stand-up comedy. En alsof dat niet genoeg is, kan hij op verzoek zijn naar Tirol geëmigreerde broertje vragen om een setje naar het steenkolen-Duits vertaalde bekende Hollandse liederen te komen zingen/spelen! In lederhosen uiteraard…

Onze Captain is overigens niet zo veeleisend als bovenstaande omschrijving doet vermoeden. Geef hem een slof sigaretten, een paar meter bier en wat stroom (een stuk of 220 volt liefst) en hij trakteert elk publiek op een prettige (over)dosis muziek en andere ongein die menig wenkbrauw doet fronsen tot ongekende hoogtes. Maar onderschat de man niet! Hij weet wat het publiek wil en eenmaal plaatsgenomen achter zijn magistrale hi-tech-orgel, blijkt hij weldegelijk over muzikale kwaliteiten te beschikken want zo vaardig als hij zijn gezang, gejodel en gedoe begeleidt, doen maar weinigen hem na. En altijd is hij zijn publiek net een stapje voor want niet zelden onderbreekt hij een zojuist ingezet nummer met de legendarische woorden 'Nee, da's niks!' Waarna hij enthousiast zijn biertje achterover slaat en vol vuur een nieuw nummer inzet. Van de hak op de tak? Stuurloos? Een inconsequent zooitje bij elkaar geraapte hits? Absoluut! Maar wij noemen dat liever 'ongrijpbaar' of 'onaangepast', want dat dekt minstens zo goed zijn muzikale lading en suggeréért op z'n minst dat hij weet wat hij doet. En wat dat biertje betreft... volgens eigen zeggen is dat 'omwille van de inleving' maar wij vermoeden dat dat gewoon iets te maken heeft met dorst. Trouwens: zien drinken doet drinken dus het werkt beide kanten op.

Deze excentrieke Captain komt trouwens niet spontaan uit de lucht vallen. Al 30 jaar reist hij stad en land af om wat voor bijeenkomst dan ook maar nóg gezelliger te maken dan dat die zonder hem al zou zijn geweest. En in de regel slaagt hij altijd in die missie dankzij zijn schier onuitputtelijke repertoire vol Nederlandstalige toppers, swingende uitstapjes richting rock ‘n’ roll en blues en korte afdwalingen langs hardrock, house en desnoods Springsteen of Pavarotti. Z’n eeuwigdurende tournee langs cafés, braderieën, skihutten, partyboten, Tiroler bergtoppen, festivals, bierfesten en borrelbussen heet niet voor niks ‘Verboden te voederen: ik ben slechts de pianospeler’ - op zich al een enorme leugen natuurlijk omdat de Captain orgel speelt. Maar het moge duidelijk zijn: met een stopcontact in de buurt en op z'n tijd een natje (zonder droogje) zorgt Captain Kinkelbaum voor een gezellige chaos waar nog weken zo niet jaren over gekletst en geroddeld wordt. Verwacht alles en reken er maar op dat dat precies is wat je krijgt.

Sinds kort neemt hij op verzoek z’n tweeling-achtige broertje mee, die, toepasselijk gekleed in lederhosen en meer, een half uurtje grensoverschrijdend amusement verzorgd. Nederlandstalige liedjes, smartlappen van bijvoorbeeld André Hazes maar ook bijvoorbeeld ‘Op Fietse’ van Sik, heeft de man geheel zelfstandig vertaald naar het Duits en dat levert een behoorlijk kromme maar minstens zo grappige set vol hilariteit en gekkigheid op. ‘Toll!’, zou de man zeggen en inderdaad: niets is Captain Kinkelbaum en z’n broertje te dol.

Repertoirelijst
Het repertoire van Captain Kinkelbaum is eigenlijk te uitgebreid, te divers en te alles om een representatieve greep als representatief te omschrijven. Vandaar deze bepaald niet representatieve en al evenmin complete lijst.

 • Brandend zand -  Anneke Grönloh
 • De kapitein -  Acda & de Munnik 
 • What shall we do with the drunken sailor Traditional
 • Smoke on the water -  Deep Purple
 • Kapteintje lief toe drink niet meer -  Zangeres Zonder Naam
 • Bloody Mary - Tom & Dick
 • Stiekem met je gedanst - Toontje lager
 • Hungry Heart - Bruce Springsteen
 • Even aan me moeder vragen - Bloem 
 • Glimlach van een kind - Willy Alberti
 • Bestel maar - Rowwen Hèze
 • Kwestie van geduld - Rowwen Hèze
 •  Twisting by the pool - Dire Straits
 • Manuela  - Jacques Herb
 • Een man mag niet huilen - Jacques Herb
   
 • Diverse Medley`s waaronder:
 • Jan Smit Medley, Blues Brothers Medley,  Andre Hazes Medley 
   Herman Brood Medley, Rock Medley o.a. Status Quo, Pink Floyd 
   Disco Medley o.a. Village People, Kool & The Gang 
   Rock 'n Roll Medley o.a. Queen, Jerry Lee Lewis 
    

Duits repertoire 

Speciaal voor Bierfeste, Voetbalfinales, Oorlogsherdenkingen, Fietsvierdaagses en voor onze lieve oosterburen heeft der Kapitän ook een unieke duitse act, compleet met Witsen, Grollschen und Lederunterhosenlol van fass im bit 45 minuten.

Also, guten Morgen liebe Freunde sind Sie auch schon wieder da? Hast du auch soviel gesoffen ja dann ist ja alles klar!


 

Captain Kinkelbaum boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Captain Kinkelbaum zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Captain Kinkelbaum wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Captain Kinkelbaum. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Captain Kinkelbaum te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.