Chaira Borderslee boeken?

Foto: Govert de Roos
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
  • Opmerking: o.a Musical Aida / Tarzan

Biografie Chaira Borderslee

Chaira Borderslee (Alkmaar, 1975) is een Nederlandse zangeres, actrice en danseres. Borderslee begon haar carrière als musicalster, waarin zij verschillende rollen vertolkte. Haar doorbrak kwam in 2001, toen zij de hoofdrol speelde in de musical Aida. Chaira begon op haar vijfde met zingen. Ze zong in het Antilliaanse kinderkoor Zjozjoli, waarmee ze albums en kinderfilms maakte. Ze deed de vooropleiding aan de Nel Roos Ballet Academie en volgde daarna de voor- en HBO opleiding Showmusical aan de Amsterdamse Dansacademie Lucia Marthas.

Tijdens haar voor- en HBO opleiding was Chaira als zangeres en danseres te zien in vele bekende televisieprogramma's van Joop van den Ende en John de Mol, waarin ze optrad met bekende Nationale en Internationale grote wereldsterren als Barry White. Naast haar HBO opleiding deed Chaira ook vocaal studiowerk en was zij een R&B duo bij Unknown. Later werd Chaira gevraagd om te zingen bij het Nederlandstalig R&B-project Vogelvrij. Met dit ensemble nam ze een album, twee singles en twee videoclips op.

In haar afstudeerjaar maakte ze de overstap naar musical en speelde ze in onder andere West Side Story, Miss Saigon, Fame, Aida, Hair en Tarzan. In Aida en Hair vertolkte ze hoofdrollen. De hoofdrol in Aida was Chaira’s grote doorbraak. In samenwerking met haar producer Melchior Rietveldt en het nieuwe CD Label NLFACTOR B.V., is Chaira zich na haar succesvolle musicalcarrière gaan richten op een solocarrière. Momenteel werkt zij aan haar Nederlandstalig solo album.

In 2015 zal zij optreden in de theatershow Herinneringen aan Toon Hermans in muziek.

Chaira Borderslee boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Chaira Borderslee zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Chaira Borderslee wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Chaira Borderslee. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Chaira Borderslee te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.