Chris Hordijk boeken?

  • Tijdsduur: 30 min.
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
  • Opmerking: Finalist The Voice of Holland 2

Biografie Chris Hordijk

Volmaakt gelukkig. Die woorden gebruikt Chris Hordijk uit Wageningen als hij praat over het maken van muziek en het zingen van liedjes. "Ik wil dan ook keihard werken om de kans die ik nu krijg waar te maken," zegt de getrouwde zanger. In het dagelijks leven werkt hij als invorderingsambtenaar in de gemeente Ede, maar de kans is groot dat dat niet lang meer duurt. Want zingen is zijn grootste passie. "Natuurlijk wil ik er voor kiezen om fulltime muzikant te worden. Daar doe ik absoluut niet stiekem over."

In The voice of Holland ontdekt Nederland in Chris Hordijk een geweldige zanger. Maar ook Chris ontdekt zichzelf pas écht in The voice. "Ik zing nog niet zo lang, pas vanaf 2008. Ben in een bluesrockband in de Achterhoek begonnen, heb een tijdje in een feestband gezeten. Zo heb ik veel geleerd."

Maar ballades, tegenwoordig zijn absolute specialiteit, zong hij al die tijd niet. "De andere bandleden stonden daar niet voor open en de kroegen kreeg je er niet gek mee. Pas nu merk ik dat ik er wél goed mee weg kom. Dat komt door The voice Of Holland. Daarin zong ik voor het eerst kleine liedjes. Dat blijkt voor mij het omslagpunt te zijn geweest."

Eerst staat Chris Hordijk nog te boek als de broer van X Factor-winnares Lisa Lois, maar dat beeld kantelt als blijkt hoe mooi hij kan zingen. Zijn singles worden duizenden keren gedownload en halen al snel met gemak de hoogste posities in de ranglijst. Zijn cover van 'The A Team' van de Britse zanger Ed Sheeran overtreft het origineel zelfs met gemak. Gevoelige liedjes zingen en emoties overbrengen, daar blijkt Chris meester in.

Zijn huidige succes maakt dat hij een stuk zekerder is geworden, stelt Chris. "Ik merk dat ik iets kan wat veel mensen leuk vinden en daar haal ik kracht en zelfverzekerdheid uit. Ik wil nu doorpakken en me op mijn muziek gaan richten, want dit is wat ik wil. Ik hoef niet op televisie te komen, hoef er ook niet rijk van te worden, als ik maar muziek kan maken. Als je daar eenmaal van hebt geproefd, zoals ik de laatste maanden heb gedaan, wil je niet anders meer."

Chris zijn laatste singles zijn 'Won't You Stay', 'Jump From A Waterfall' en 'Heartbreaks and Earthquakes'. Op dit moment is hij druk met het schrijven van nieuw materiaal.

Chris Hordijk boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Chris Hordijk zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Chris Hordijk wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Chris Hordijk. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Chris Hordijk te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.