Classics Revival band boeken?

  • Tijdsduur: 2 x 60 min.
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: € 1.975,- excl. BTW
  • Opmerking: Vanaf Prijs

Biografie Classics Revival band

De in 1967 in het Limburgse Stramproy opgerichte popgroepThe Classics scoorde vooral in de jaren zeventig haar grote hits. Van de oorspronkelijke bezetting is alleen zanger  Harry Broens  nog aktief als zanger van  The Classics Revival Band. De benaming van de sound van The Classics was "de vlaaiensound". Close harmony zingen met prachtige accoorden. Platenbaas Johnny Hoes ontdekte de band en bood hen een platencontract aan. Met het nummer "My Lady of Spain" scoorde de band in de zomer van 1972 een hit in de Top 40. De hoogste notering van de plaat was de 21e positie en de band stond bijna 3 maanden achtereen in de hitlijsten.

De hoogste positie in de Top 40 ooit voor The Classics was het nummer "Yellow Sun of Equador" welke in 1974 uitkwam en de nummer 5 positie behaalde. Andere grote hits waren "Gimme that horse", "Papa Peppone", "My Russian Lady", "Wings of an Eagle" en "Sunshine Baby". De band kreeg televisie optredens in binnen- en buitenland en verkocht bijvoorbeeld van de single "My Lady of Spain" meer dan  500.000  exemplaren. De band kreeg ook een grote fanclub en volgens zeggen was dit de grootste fanclub van Nederland. Van de oorspronkelijke bezetting is gitarist Joep Beurskens in 2005 overleden en drummer Ber Kwaspen in 2007. In de huidige bezetting is Harry Broens de zanger en slag gitarist en zijn zoon  Rolph is de toetsenman / pianist en spil van de band. Bassist  Erick Jeurninck, ook afkomstig van Stramproy, is nieuw bij The Classics Revival Band. De drummer welke tot de band is toegetreden is een muzikale vriend van Rolph en Erick;  Edward Venbrucx.

Met zijn vieren vormen zij The Classics Revival Band en spelen zij de  sound van de jaren '60 - '70 en '80. Van The Moody Blues tot The Who tot het eigen repertoire van The Classics.

Classics Revival band boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Classics Revival band zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Classics Revival band wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Classics Revival band. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Classics Revival band te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.