Critical Mass boeken?

  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag

Biografie Critical Mass

Critical Mass was een Nederlandse Happy Hardcore groep die in de periode 1994 tot 1999, ten tijde van de Happy Hardcore hype, enkele hits in de Nederlandse Top 40 scoorde. De groep bestond uit onder meer Huib Schippers (producer), Dave Van Hasselaar (producer) en Ed Bout (producer). Later sloot Ludmilla Odijk (zangeres) en MC Energy zich ook bij de groep aan.

In 1994 komt de Rotterdamse producer Ed Bout in contact met producer Dave van Hasselaar. Samen besluiten zij een nieuwe groep op te richten. Het duo krijgt een opdracht van gabberorganisatie ID&T Records om commerciële Hardcore te maken. Met “Dancing Together” scoort Critical Mass een hit. Hetzelfde jaar nog krijgt Critical Mass een gezicht met zangeres Ludmilla Odijk en MC Energy.

In 1996 scoort de band groep met singles als “Burnin' Love”, “Believe In The Future” en “Happy Generation” enkele Top 40 hits. Later dat jaar kondigt ID&T aan dat Critical Mass spoedig samen wordt gevoegd met 2 Unlimited.

In 1997, wanneer de happy hardcore rage in Nederland langzaam zijn einde nadert, brengt de groep de single “Together In Dreams” uit. Deze doet het een stuk minder goed dan verwacht. Bout en Van Hasselaar besluiten hun muziekcarrière een wending te geven door over te stappen naar andere muziekstijlen.

In 1999 komt de laatste single uit, genaamd “In Your Eyes”.

In 2008 treedt de Criticall Mass in originele bezetting weer op, op verschillende Happy Hardcore feesten en zijn weer volop in de scene door de 90’s revival.

Critical Mass boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Critical Mass zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Critical Mass wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Critical Mass. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Critical Mass te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.