Crystal Waters boeken?

  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag

Biografie Crystal Waters

Crystal Waters, geboren op 10 oktober 1964 in Philadelphia, is een Amerikaanse zangeres. In 1991 scoorde zij een internationale hit met haar debuutsingle Gypsy Woman (She’s Crystal Watershomeless).

Tot 1991 werkte de hoog opgeleide Crystal als medewerkster van de FBI in Washington. Samen met producers van the Basement Boys nam ze in het begin van de jaren negentig enkele demo’s op, waaronder Gypsy Woman, dat dankzij het la la dee la da da-refrein een wereldhit werd. In Nederland stond de single drie weken op nummer 1.

Terwijl de zangeres op tournee was in Europa, stelden haar producers haastig de debuut-cd Surprise samen uit het beperkte aantal demo’s dat de zangeres met hen had opgenomen. De zangeres was niet blij met het resultaat. De tweede single Makin’ Happy was een bescheiden internationale hit. In de Nationale Hitparade bleef het steken op nummer 27. Na nog een megamix werd het stil rond de zangeres.

In 1994 volgde de hit met 100% Pure Love van de cd Storyteller. De single bereikte in de Top 40 de elfde plaats, in de Mega Top 50 de vijftiende plaats. In de Verenigde Staten was 100% Pure Love één van de langst genoteerde singles; het nummer stond 42 weken in de Billboard Hot 100 genoteerd.

In 1997 scoorde Crystal een top 40 hit in de Verenigde Staten met Say… If You Feel Alright. Na nog een verzamel album richtte de zangeres zich voornamelijk op cluboptredens.

Hoewel ze slechts een handjevol reguliere hitnoteringen behaalde, scoorde de zangeres de ene na de andere clubhit. In 2003 bereikte de single My Time de Britse Top 40. In 2007 scoorde ze met Alex Gaulino ook nog een hit met Destination Calabria.

Crystal Waters boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Crystal Waters zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Crystal Waters wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Crystal Waters. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Crystal Waters te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.