Daan Schuurmans boeken?

  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag

Biografie Daan Schuurmans

Acteur Daan Schuurmans werd na het behalen van zijn VWO diploma aangenomen aan de Toneelacademie in Maastricht. Daarna volgde hij de acteursopleiding aan de Toneelschool in Amsterdam die hij met succes heeft afgerond.
Vervolgens verleende Daan zijn medewerking aan verschillende moderne en klassieke theaterproducties van de beide toneelopleidingen en was te zien in de veel bekroonde voorstelling Hamlet bij Theatergroep De Trust onder regie van Theu Boermans.

Daan Schuurmans speelde diverse gastrollen in tv- & dramaseries, w.o. Fort Alpha maar kreeg nationale bekendheid met zijn rol als Anton Noordermeer in de populaire televisieserie Westenwind die vanaf februari 1999 werd uitgezonden op RTL4.

Daarna was Daan Schuurmans te zien in de succesvolle Nederlandse speelfilm Costa! (regie Johan Nijenhuis) waarin hij de hoofdrol vertolkte. De film was de bioscoophit van 2000 en ontving o.a. de Platina Film op de slotavond van het 21e Nederlands Film Festival in Utrecht en de Hitkrant Award voor de Beste Film 2002.

In 2001 was Daan te zien in een aflevering van de populaire tv-serie Baantjer (RTL4) en in een aflevering van de serie De Acteurs die bij de VPRO is uitgezonden. Hij was tevens te zien in een aantal afleveringen van de tv-serie Rozengeur & Wodka Lime (RTL4) en in Costa! de tv-serie (BNN).
Voor het tv programma Starring (Yorin) vloog hij naar Los Angeles, alwaar hij Anthony Hopkins & Kevin Spacey interviewde.

Daan Schuurmans is uitgeroepen tot Beste Acteur en Idool 2002 door de lezers van Hitkrant waarvoor hij de Hitkrant Awards medio februari '02 in Paradiso, Amsterdam in ontvangst nam.

Vervolgens vertolkte hij de rol van Ties Nijboer in de speelfilm Volle Maan. Voor zijn rol volgde Daan gitaar- & zanglessen. Hij bracht als zijn personage Ties een single op de markt ('Denk Aan Mij') die wekenlang in de hitlijsten heeft gestaan. Met dit nummer gaf Daan een eenmalig optreden in de Pepsi Chart Live.
Volle Maan was net als Costa een box officehit.

In februari 2003 was Daan Schuurmans 'Shooting Star' voor Nederland op het prestigieuze filmfestival van Berlijn, waar hij van Dennis Hopper een Icarus-award ontving.

Komend najaar is Daan te zien in de rol van een aan drugsverslaafde vader Spiek in de familiefilm Polleke (regie Ineke Houtman) en als de Parelridder Didero in Pipo en de p-p-parelridder (regie Martin Lagestee). Hij heeft een cameo in de speelfilm Phileine Zegt Sorry (regie Robert Jan Westdijk) waarin hij te zien is als het jaloerse ex-vriendje van Phileine, vertolkt door Kim van Kooten.

Binnenkort begint Daan Schuurmans aan de opnamen van de speelfilm Floris (regie Jean van de Velde) waarin hij de schurkenrol van Van Rossum jr gaat spelen.

Er zijn tevens ver gevorderde plannen voor een tv-serie met de titel Heer & Meester die vrij gebaseerd is op de bekende Engelse tv-serie The Saint.

Daan Schuurmans boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Daan Schuurmans zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Daan Schuurmans wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Daan Schuurmans. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Daan Schuurmans te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.