Danny Jansen boeken?

  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag

Biografie Danny Jansen

Na de middelbare school wist Danny Jansen (1979) al dat hij kok of gastheer wilde worden. Hij belandde op de Koksschool in Breda, waar hij het traject van ‘werkend leren’ volgde. Hij bleek talent te hebben en klom op van steengrill restaurant naar sterrenzaak.

Daar begon de liefde voor de zoete kant zich te ontwikkelen en ging Danny zich richten op Patisserie. Bij verschillende restaurants en hotels werd hij Chef Patissier. In 2001 vroeg Rudolph van Veen hem het team van Life&Cooking te versterken, waar hij de voorbereidingen en redactie ging doen. Na vijf jaar televisie heeft hij zijn kennis op topniveau verder verbreed bij het prestigieuze magazine Culinaire Saisonnier en Pâtisserie & Desserts.

Danny heeft meegewerkt aan verschillende boeken en ook deelgenomen aan diverse kook- en patisseriewedstrijden, waaronder zeven keer het Nederlands Kampioenschap Patisserie, oftewel de Dutch Pastry Award.

Danny is een fervent verzamelaar van antieke kookboeken, zijn oudste geschriften stammen uit het jaar 1620. Hij houdt ervan wanneer een gerecht een ziel heeft. Zijn liefde voor koken bestaat vooral uit de liefde voor het samenzijn met dierbaren en samen genieten van lekker eten: “lekker eten gaat niet over sterren, kreeft of kaviaar. Ik geniet als ik samen eet met mijn familie, gezelligheid, daar gaat het om”.

Deze jonge chef is gek op zoete lekkernijen, maar vindt ook de saté van zijn tante Maudy niet te versmaden. Een gerecht is in zijn ogen succesvol wanneer het bereid is met liefde: voor elkaar, maar ook voor de natuur. “Een plantje of een diertje doet zijn hele leven zijn best om zo lekker mogelijk te worden. Dat wil je dan ook met respect behandelen, want dat verdienen ingrediënten.”

Toch vind deze vakidioot dat iedereen iets compleet anders naast zijn vak zou moeten hebben. Gewoon ter afleiding. Danny is vaak in de garage te vinden, sleutelend aan zijn Opel Corsa Dragster. Verder badmintont hij al vanaf zijn tiende en interesseert hij zich voor archeologie.

Danny Jansen boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Danny Jansen zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Danny Jansen wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Danny Jansen. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Danny Jansen te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.