Darryl boeken?

  • Tijdsduur: 30 min.
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: € 1.250,- excl. BTW

Biografie Darryl

Darryl van Gonter (1988) is een rapper uit Amsterdam-Noord. Samen met zijn neef Reverse (bekend van de hits: ‘wat wil je doen’, ‘non stop’, ‘geen klasse, geen stijl’) maakte hij op jonge leeftijd al eigen hiphop muziek. Reverse op de beat en Darryl achter de mic.

Hij kwam op zestienjarige leeftijd in contact met Lange Frans van D-Men Entertainment en leverde een aantal bijdragen op de underground cd ‘Straatremixes’.

Samen met leeftijdsgenoot Dio vormde hij de formatie ‘Dubbel D’. Het nummer ‘Minderjarig’ werd een echte straathit.

Op zeventienjarige leeftijd werd Darryl benaderd door The Partysquad om deel te nemen aan de soundtrack ‘Wat wil je doen’ van de Nederlandse filmkaskraker ‘Het Schnitzelparadijs’. Met deze line-up stond hij in oktober 2005 in het voorprogramma van de Amerikaanse superster 50 Cent. Na het megasucces van deze monsterhit tekende Darryl een deal bij het label van The Partysquad genaamd Goodlife. Onder dit label kwam het nummer ‘Rellen en Rennen’ uit, een project van TMF Kweekvijver.

In het najaar van 2006 leverde Darryl opnieuw een bijdrage aan de hit ‘Dat is die shit’ van The Partysquad.

Vanwege een uiteenlopende visie besloten Darryl en het label Goodlife om begin 2007 in een zeer goede verstandhouding uit elkaar te gaan.

In april 2007 reisde Darryl voor United Civilians for Peace gezamenlijk met Ali B naar de Palestijnse bezette gebieden. Daar werkte hij mee aan een documentaire over hoe het Midden-Oosten conflict de leefomstandigheid van kinderen beïnvloedt. Daarnaast trad hij daar twee keer op. Eerst in een vluchtelingenkamp in Bethlehem en daarna in de Palestijnse plaats Sakhnin in Israël.

Na de reis in Palestina was rapper en platenlabel eigenaar Ali B erg onder de indruk van het charisma en talent van Darryl. Binnen één maand was de deal rond en tekende Darryl zijn tweede platencontract bij het label SPEC van Ali B. Eind 2007 scoort Darryl een vette top-3 hit met Ali B, Yes-R en Gio met het nummer ‘Groupie Love’. Samen met zijn labelgenoten Ali B, Yes-R en Sjaak scoort Darryl even later een undergroundhit met ‘Shit is gruwelijk’.

Januari 2008 verschijnt de mixtape van Darryl met de titel: ‘Terug’. Een mixtape met 20 tracks waaronder samenwerkingen met Keizer, Ado’nis, Yes-R en Sjaak en met beats van Hyplified, Reverse en RCBeatz.

Samen met Ali B, Soumia en voetballer Ryan Babel brengt Darryl in mei 2008 zijn single 'Eeyeeyo' uit.

Darryl boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Darryl zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Darryl wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Darryl. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Darryl te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.