De Dijk boeken?

  • Tijdsduur: 90 min.
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
  • Opmerking: Enkel openbaar/Recettedeling

Biografie De Dijk

De Dijk is één van de beste live bands van Nederland. Al meer dan 25 jaar optredens voor jong en oud met zowel Nederlandstalige als Engelstalige hits.

Wat je denkt van een grote band, blijkt zelden te kloppen. Anders dan je zou verwachten was Bloedend Hart, hun allereerste single uit 1982, niet hun eerste hit. Het was slechts een grote "airplay hit". De eerste echte, officieel als Top 40 hit te boek staande is Mag Het Licht Uit uit 1987. Dit misverstand blijkt te berusten op de juiste definiëring van het begrip hit. Bij De Dijk zelf vinden ze dat maar een academische kwestie. Wel wijzen ze er graag op dat ze zelf een derde soort hit onderscheiden, namelijk de zaalhit, ofwel publiekslieveling. Wij houden het er liever op dat De Dijk een jukebox vol hits is.

Live heeft de band zijn naam gemaakt. Vanaf de eerste dag stonden ze er. Of ze nu in Lutjebroek speelden of in de Russische steden St. Petersburg  en Moskou, in New York op het New Music Seminar of op de Nederlandse Antillen of in Austin, Texas op het SXSW Festival.

De Dijk bestond in 2006 vijfentwintig jaar. In die vijfentwintig jaar is er veel veranderd, ook in muziek van De Dijk. Maar waar De Dijk voor staat, bleef hetzelfde: het gevoel. Wat is dat dan, dat gevoel? Luister maar, maak het mee. Het is groot, het is veel, het gaat ver en diep, het is de zevende hemel waar het altijd weer om liefde gaat, het is passie, gretigheid, ontroering.

De Dijk boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over De Dijk zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over De Dijk wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van De Dijk. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over De Dijk te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.