De Esperando`s boeken?

  • Tijdsduur: 240 min.
  • Geluid: incl. tot +/- 350 pers.
  • Prijs: Op aanvraag
  • Opmerking: Hit: Sexy weekend

Biografie De Esperando`s

Alles is begonnen met een schoolband genaamd The Jolly Jokers op de toen nog Don Bosco Mavo in Musselkanaal, in 1975.  Deze formatie bestond toen uit : Henk Kramer ( accordeon), Erik Eikens ( trompet), en Herman - Kaijser ( accordeon ). Deze schoolband heeft ongeveer twee jaar geduurd totdat er een drummer in het spel kwam namelijk Henk Wolbers. Erik Eikens hield het voor gezien en er kwam een andere naam voor de band.

De naam Esperando's afgeleid van Esperanto wat betekent kunsttaal, samengesteld voor een poolse oogarts namelijk Ludwik Lazarus ( 1975 - 1979 )

In 1979 veranderde de bezetting doordat Henk Kramer en Henk Wolbers ermee stopten en zo kwam de volgende bezetting tot stand: Bert Scholtens ( drums ), Anna Eikens ( zang ), en Herman Keijser ( accordeon ). In deze periode ruilde Anna de plaats in met Anneke teuben uit de Mussel ( 1979 - 1982 )

In 1982 hielden de meiden het voor gezien, en Lucas Hulshof werd getipt door zijn vader. Lucas Hulshof ging door als zanger/gitarist, Bert Scholtens als drummer en Herman Kaijser als accordeon/zanger ( 1982 - 1983 )

In 1983 hield Bert Scholtens het voor gezien, en Roelf Tempel nam zijn plaats in, maar na een geruime tijd verliet ook Roelf Tempel de band, en Bert Wiegers werd aangetrokken. ( 1983 - 1983 )

Vanf eind 1983 ging het trio: Bert Wiegers, Lucas Hulshof en Herman Kaijser nog steeds onder de naam Esperando's verder en boekten succes, totdat Bert Wiegers zo ernstig ziek werd, zodat hij ermee moest stoppen. ( 1983 - 1985 )

In het jaar 1985 werd het moeilijk om een andere drummer te vinden, totdat Jan Egberts de Vries kwam opdraven. Dit kwam allemaal zo omdat de vriendin van Herman Kaijser ( Gina ), een collega was van de vriendin van Jan Egbert de Vries, en werd zo de link gelegd.

Jan Egbert speelde toen in die tijd nog bij het Jtj trio. De bezetting bestond nu uit: Jan Egbert de Vries, Lucas Hulshof en Herman Kaijser.

Dit trio heeft behoorlijk lang stand gehouden, en in deze periode is er dan ook veel gebeurd en hebben de Esperando's dan ook een goede naam neer gezet..

In 1987 werd de eerste single uitgebracht namelijk

'Rosalina' op de A kant, en 'Ik heb een punthoofd' op de B-kant.

Hierna zijn er nog 3  singles uitgebracht namelijk:

'Een bosje rode rozen breng ik voor mee' op de de A-kant 'In ons dorpscafé' op de B-kant

'Waarom' op de A-kant

'Een uurtje bij jou' op de B-kant

'Rosemarie' op de A-kant en de B-kant zijn we even kwijt. ( 1983 - 1990 )

Na ongeveer 9 jaren zijn de meningen zo verdeeld, zodat de Esperando's het besluit nemen om zo niet langer door te gaan. Dit besluit wordt 1 Januari 1991 genomen.

Deze beslissing was een behoorlijke breuk, maar de schouders werden er onder gezet en een nieuwe gitarist kwam de formatie Esperando's versterken nalmelijk: Wout van der Lei.

Deze bezetting heeft ongeveer 2,5 jaar geduurd  toen Wout er mee wou stoppen, het werd hem allemaal wat te druk en wilde het gewoon allemaal wat rustiger aan gaan doen. Trouwens er is veel van hem geleerd, doordat Wout
veel ervaring had en dit overbracht naar Jan Egbert en Herman.Toen Wout van der lei de beslissing nam om te stoppen besloten Herman Kaijser en Jan Egbert de Vries om als duo de Esperando's door te gaan. Er werd behoorlijk gerepeteerd die tijd, en er kwam iets mooi's te voorschijn namelijk wat meer zelfvertrouwen, en muziek brengen wat de mensen pakt, maf doen en gekke teksten bedenken.

We hebben veel mooie herinneringen aan de IJzeren Klap te Musselkanaal, waar we veel hebben gespeeld als duo en waar we toen heel veel succes hadden, we willen die mensen die ons toen gesteund hebben nog van harte bedanken.

Er werd gesproken over een cd opname, maar dit duurde vrij lang en de werkvoorbereiding ging niet zo snel als we wilden. Maar toch kwam op 13 November 1998 de eerste cd uit van de Esperando's  namelijk: Esperando's Live, dit omdat alles live is gespeeld in de studio. De uitreiking van de cd vond plaats in  De Schaapsberg, door Willen Duyn op dezelfde datum.

Voor deze cd is ook zeer veel inzet getoond door de echtgenote's van Herman en Jan Egbert, namelijk Gina en Ria.

Na de 1e cd moest er een 2e cd komen en belofte maakt schuld. Er wordt gewerkt en gewerkt maar het gaat allemaal niet zo snel, ook i.v.m andere bezigheden.

Maar dan slaat het noodlot toe, Gina komt te overlijden op 05-01-2000. Iedereen is kapot hiervan en de Esperando's stoppen voor een bepaalde periode. Gina deed verschrikkelijk veel voor de Esperando's, en het is een zeer groot gemis.

Na verloop van tijd pakken we de draad toch maar weer langzamerhand op, ook al is het bijzonder moeilijk maar het leven gaat door. Er worden weer plannen gemaakt voor de nieuwe cd en dit lukt dan ook door zeer hard te werken, namelijk de cd Esperando's Live in Bermuda.

De Esperando`s boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over De Esperando`s zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over De Esperando`s wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van De Esperando`s. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over De Esperando`s te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.