Dj D-Light boeken?

  • Tijdsduur: 240 min.
  • Geluid: Excl. geluid
  • Prijs: € 595,- excl. BTW

Biografie Dj D-Light

Het was 1989 toen DJ D`light, oftewel Ronald Kloosterman voor het eerst mee mocht met een kleine regionale drive in show, en daar werd hij voor het eerst besmet met het o, zo besmettelijke DJ virus.
Daarvoor was hij vaak te vinden in diverse discotheken in de buurt van zijn woonplaats Grootegast, een klein dorpje op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe. In die tijd begon het bij hem al behoorlijk te kriebelen als de plaatselijke DJ weer eens zijn zoveelste fout maakte in een show die iedere week weer hetzelfde was.”Dat kan ik beter” dacht hij bij zichzelf en met die arrogantie en vastberadenheid begon zijn avontuur bij de plaatselijke drive in show.

Met de instelling " ik kan de hele wereld aan”

begon hij zijn eerste shows te draaien, en al snel bleek dat hij niet alleen veel praatjes had maar zich wel degelijk behoorlijk kon redden tijdens de diverse optredens. Al snel werd hij dan ook opgemerkt door de eigenaar van een groot bedrijf, die drive in shows door het hele noorden verzorgde.
Hier kreeg hij de kans om het vak echt te leren, en met de goede begeleiding en juiste apparatuur bleek dat hij niet alleen veel talent had als DJ, maar ook nog eens veel technische kennis van de apparatuur had, die in die tijd alleen maar uitgebreid werd.

Enthousiasme

Met zijn nog altijd grote enthousiasme en ambitie, draaide hij show na show. Of het nu top 40, house, R&B, of dance classics waren, hij pakte elk optreden aan en maakte er een super geslaagde avond van. In deze tijd leerde hij dan ook om zich overal aan te passen en de juiste platen op de juiste plaats te draaien.
Dit bleek een van zijn grootste krachten te zijn, en die werden dan ook al snel opgemerkt door diverse discotheekeigenaren. Hij mocht komen proefdraaien in diverse grote en kleine discotheken in het noorden van het land, en overal met succes. Vanaf dat moment draaide hij dan ook niet alleen drive in shows meer, maar was hij ook te zien in veel vaste discotheken.
Na dit een paar jaar gedaan te hebben kroop het bloed toch waar het niet gaan kon, en wilde hij verder. Hij vond dat hij vastgeroest zat door steeds in hetzelfde circuit te blijven. Met de connecties die hij inmiddels opgedaan had, probeerde hij bij een ander groot bedrijf, die landelijk veel shows verzorgde, binnen te komen. Na het laten zien van zijn kunnen was dit snel geregeld, en kon het landelijke avontuur beginnen. In deze tijd draaide hij veel grote gesponsorde drive in shows in het land in combinatie met nog enkele vaste discotheken in het noorden. Ook bij dit bedrijf werd zijn technische kennis en tomeloze inzet opgemerkt, en al snel kwam de vraag of hij het ook niet een keer als geluidstechnicus wilde proberen. Na een korte interne opleiding was hij klaar om de grote artiestenwereld te betreden. Helaas nog niet zelf als artiest, maar - zoals hij dacht - “je moet ergens beginnen”. Nu combineerde hij het draaien met het vak als geluidstechnicus en hoopte zo de juiste connecties op te doen die zijn “gouden” toekomst zouden verzekeren. Na enkele jaren bleek dit toch tegen te vallen en was hij ervan overtuigd dat er een andere manier moest zijn om zijn doel, de top, te bereiken. Hij zocht weer een nieuwe uitdaging, en vond die in de vorm van housemuziek. Hij werd gevraagd om samen met een collega DJ in een nieuwe discotheek te gaan draaien. Hier was het de bedoeling om met de nieuwste dance- en househits de plaatselijke omgeving te veroveren. Als zijnde het DJ Exclusive team werd dit in een paar maanden tijd tot een groot succes. Toen hij ook nog gevraagd werd om in het buitenland te komen draaien kon dat jaar niet meer stuk. Vanaf dat moment draait hij elk jaar tijdens de zomermaanden op Mallorca. Na diverse baantjes als postbode, winkelbediende, stratenmaker en vrachtwagenchauffeur in combinatie met zijn werk als DJ, besloot hij toch om als fulltime DJ verder te gaan. Met de connecties die hij in de ariestenwereld had opgedaan kreeg hij het voor elkaar om bij een groot artiestenbureau binnen te komen. Hier begon het echt te lopen. Grote optredens waaronder; Flugel drive in shows, ieder jaar Go Apres Ski en bijna alle grote discotheken in Nederland. Ook in het buitenland laat hij nog steeds zijn sporen na, zoals Duitsland, Zwitserland en diverse plaatsen in Spanje. Met zijn jarenlange ervaring en altijd vernieuwende manier van draaien zal hij nog jaren doorgaan, en men zal zeker nog veel van hem horen.

Dj D-Light boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Dj D-Light zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Dj D-Light wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Dj D-Light. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Dj D-Light te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.