Erwin Kroll boeken?

  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag

Biografie Erwin Kroll

Met enthousiasme, humor en kennis van zaken vertelt NOS-weerman Erwin Kroll over weer en klimaatverandering.

Het verschil tussen deze twee zit hem vooral in de tijdschaal: klimaatverandering zie je alleen op de lange termijn. In zijn presentatie gaat Erwin Kroll in op de voorspelling ten aanzien van het klimaat.
Hoe dreigend is de klimaatverandering en hoe snel moeten we maatregelen nemen? Veranderingen kunnen bedreigend lijken, maar het uitstellen van maatregelen is misschien wel veel riskanter.

Een ding weet Erwin Kroll zeker: Weer is altijd onzeker. Je kunt alleen je best doen om het zo goed mogelijk te voorspellen! Duur en vorm optreden Erwin Kroll in overleg.

Erwin Kroll (Gilze en Rijen, 6 augustus 1950) is een Nederlandse meteoroloog en weerman van het NOS Journaal sinds 1986.

Kroll studeerde geologie, maar brak zijn studie af om bij het KNMI te gaan werken. Hij onderzocht op de afdeling geofysica de verplaatsing van radiogolven door de atmosfeer. Dat interesseerde hem niet, en daarom greep hij de kans aan om meteoroloog te worden.

Na zijn opleiding werkte Kroll tien jaar als luchtvaartmeteoroloog op Schiphol en in Limburg. In 1986 werd hij als weerman aangenomen door de NOS. Al vrij snel verwierf hij grote populariteit; door zijn veelvuldig gebaren werd hij wel Erwin met de handjes genoemd.

Een bijzonder project was de zonsverduistering van 1999, die door hem werd verslagen vanuit Etretat in Normandië. Daarnaast geeft Kroll lezingen, schrijft boeken en werkt hij mee aan uitzendingen van Teleac.

Erwin Kroll boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Erwin Kroll zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Erwin Kroll wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Erwin Kroll. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Erwin Kroll te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.