Fource boeken?

William Rutten
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag

Biografie Fource

Na een overtuigende overwinning tijdens de nationale finale van het Junior Songfestival in 2017, mocht FOURCE Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Tbilisi, Georgië. Met hun aanstekelijke hit ‘Love Me’ behaalden de jongens de achtste plaats bij de vakjury en werden ze eerste bij de publieksstemming. Uiteindelijk resulteerde dit in een vierde plek in het overall klassement.

In februari 2018 won FOURCE de felbegeerde Zapp Award in de categorie ‘Beste Artiest’ en in 2019 werden ze wederom genomineerd voor dezelfde prijs. Daarnaast was het viertal in 2018 ook genomineerd voor een VEED Award in de categorie ‘Beste Instagrammer’. In 2019 maakten ze opnieuw kans op de prijs, maar dan in de categorie ‘Beste Muziek YouTuber’.

In het voorjaar van 2018 kwam de tweede single en videoclip van FOURCE uit, getiteld ‘Ik Heb de Wereld’. Dat nummer werd speciaal gemaakt voor de live-action/animatiefilm ‘Pieter Konijn’. Vervolgens kwamen de jongens met de ballad ‘Voorbij’ en twee Engelstalige covers: ‘Youth’ en ‘Rise’. In het najaar lanceerden ze maar liefst drie nieuwe eigen nummers: ‘Niemand’, ‘Kogelvrij’ en ‘Afterparty’. Daarnaast brachten ze een kerstnummer uit en de dancetrack ‘Forever’, in samenwerking met DJ Pieter Gabriel.

In september 2018 stonden de jongens op het hoofdpodium van het Tina Festival en waren ze genomineerd voor twee Tina Awards. Tegelijk werd er een complete merchandiselijn gelanceerd van FOURCE, met verkoop via een eigen webshop en bij optredens in het land. De truien, T-shirts, mokken, polsbandjes, posters en vele andere FOURCE artikelen bleken een schot in de roos: de vraag was en is enorm.

In december 2018 gaven de jongens hun eerste eigen concert, in de Tilburgse poptempel 013. Binnen 5 minuten was de kleine zaal (700p) uitverkocht. Er werd direct opgeschaald naar de grote zaal (2700p) en die was uiteindelijk vier weken voor het concert ook helemaal uitverkocht.

In januari 2019 is een nieuwe single van FOURCE verschenen, getiteld ‘Lopen op de Maan’. Dit nummer is de officiële song voor de populaire bioscoopfilm ‘Hoe Tem Je Een Draak 3’ en heeft uiteindelijk 6 weken op nummer 1 gestaan in de Kids Top 20. Ook bij de daaropvolgende single ‘Feller dan het Licht’ was er weer sprake van een officiële song, namelijk voor de Nationale Boomfeestdag en KinderKlimaattop 2019.

In september 2019 gaven de jongens twee uitverkochte concerten in The BOX in Amsterdam, voor in totaal 5500 fans. Van ieder verkocht kaartje ging 1 euro naar het Rode Kruis. In april 2020 stonden er weer twee nieuwe FOURCE concerten gepland, dit keer in Assen en Den Bosch. Vanwege de start van de coronapandemie zijn die verplaatst naar september en door de aanhoudende coronacrisis zijn ze uiteindelijk helaas geannuleerd.

In 2021 staat er een theatertour gepland. De details daarvan worden momenteel uitgewerkt.

Fource boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Fource zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Fource wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Fource. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Fource te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.