Gerry Holland boeken?

  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag

Biografie Gerry Holland

Toen Gerry een jaar of dertien was, deed hij mee aan een grote talentenjacht. Hij kreeg direct de smaak te pakken om voor publiek te zingen.

De talentenjachten volgden elkaar in snel tempo op en na twee jaar kreeg hij bij Corduroy Productions (Cor Aaftink en Roy Beltman) zijn eerste platencontract.
Zijn eerste single "Als jij maar van mij houdt" werd met grote regelmaat gedraaid door de dj’s van die tijd zoals Krijn Torringa, Gerard de Vries, Wil Luikinga, Peter Teekamp en Bart van Leeuwen.

Een tweede singeltje "Huilen om mij" werd snel daarna uitgebracht en er volgden vele promotieoptredens voor de diverse omroepen.

Daarnaast zong Gerry in het café van de groep Drukwerk van Harrie Slinger, met wie hij een duet zong. Andere duetten zong hij met Danny de Munk en Nico Haak tijdens de live optredens die elke zondag in het café plaatsvonden.

Voor de promotietoer van Sky Channel trad hij op in de voorprogramma's van Lee Towers, Anita Meijer, Corry Konings en vele anderen. Ook voor Holland FM was Gerry een vaste artiest voor de promotietoer en zo kwam hij in contact met veel bekende Nederlandse artiesten.

Na die periode trad hij met regelmaat op in de discotheek op het Leidseplein in Amsterdam en zong hij in het voorprogramma van André Hazes en in diverse ander voorprogramma’s. TV-zender AT5 maakte zelfs een special rondom Gerry. Hij bleef singles uitbrengen en met “Josefien” scoorde Gerry zijn eerste hitje.

In 2006 bracht Gerry de single “Ik ben terug” uit. De productie werd goed opgepakt, maar mede door privé omstandigheden kon er niet op dat succes worden voortgeborduurd. Het bleef twee jaar even heel stil rondom hem...

Maar dan in september 2008 begint hij met volle energie te werken aan een comeback en brengt hij de single “Kans” uit met daarbij zijn eerste videoclip. Met deze productie heeft hij zich weer helemaal op de kaart gezet.
Bij TV Oranje’s Top 1000 heeft de gelijknamige clip van Kans het zelfs tot de Top 60 gebracht!

Een topjaar volgt in 2009 met maar liefst drie singles "Ik zie het wel zitten" (behaalde een Top 30 notering), "Maria uit Santa Domingo" en "Wat elke Man kan Overkomen".
En... Gerry trad op in de Radio NL (en TV Oranje) Zomertoer!

In april 2010 kwam de eerste single van dit jaar uit:: “Ik ga waar jouw Liefde Heenleidt”. Vanzelfsprekend wordt de single weer ondersteund met een videoclip.

In oktober 2011 kwam Gerry met de singel "Had ik jou maar nooit gezien"... en ook weer met een bijbehorende videoclip.

Gerry Holland boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Gerry Holland zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Gerry Holland wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Gerry Holland. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Gerry Holland te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.