Gibson Brothers boeken?

  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag

Biografie Gibson Brothers

Gibson Brothers, geboren op het Antilliaanse eiland Martinique en sinds vele jaren woonachtig in Parijs, begonnen hun carriëre in 1976.

1976 Hun eerste single "COME TO AMERICA" werd een Europees succes met een nr. 1 notering in Frankrijk en Italië. 1977 Zij schreven "NON STOP DANCE" met een verkoop van 1 miljoen exemplaren en goed voor een nr. 1 notering in België, Nederland en Noord Europa.

1980 Hun 1e wereldhit "CUBA" leverde 14 gouden platen op, was een nr. 1 hit in 16 landen, een nr. 9 notering in de Amerikaanse Bill Board en goed voor een verkoop van meer dan 5 miljoen exemplaren.

De Gibson Brothers waren hiermee ook de eerste Franse groep die de eerste plaatsen in zowel de Amerikaanse als in de Engelse lijsten bereikten. Na dit mega-succes volgden onder andere: 1981 "OOH WHAT A LIFE" Nr. 1 in Engeland, "MARIANNE" Top 10 in Spanje, Duitsland en Engeland. 1983 De groep bereikte haar allergrootste succes met "QUE SERA MI VIDA" met een verkoop van meer dan 5 miljoen exemplaren.

1984 Opnieuw een gouden plaat in Frankrijk voor meer dan 500.000 verkochte exemplaren van "MY HEART’S BEATING WILD - TIC TAC-TIC-TAC" 1985 De broers waagden zich langzamerhand ook zelf op het gebied van platenproduktie’s, hetgeen resulteerde

in "T’as le look coco" met Laroche Valmont als eerste produkt. 1987 Dankzij het album "EMILY" werden zij in Engeland verkozen als "Groep van het jaar" 1990 De single "LET’S ALL DANCE" met David Christie werd een hit in België. 1996 De release van de single "Fire" is opnieuw goed voor een hit in België. 1997 Tien jaar na het album "Emily" verschijnt het nieuwe album "MOVE ON UP".

De sound en de arrangementen zijn nieuw en verassend.

1998 Op de C.D. met de sound-tracks van de succesvolle Nederlandse film Abeltje staan ook 2 nummers van The Gibson Brothers, welke zijn geschreven en geproduceerd door Bolland & Bolland. 2000 De single van Ben Liebrand featuring The Gibson Brothers, met als titel "Music and Passion",staat in januari/februari een viertal weken in de top 100 genoteerd.

2002 Op dit moment zijn de Gibson Brothers bezig met de laatste opname’s van hun nieuwe album. Release van het nieuwe album & single wordt in de loop van 2002 verwacht.

De Gibson Brothers touren al meer dan 20 jaar over de gehele wereld en vandaag den dag herkent nog iedereen de Disco Salsa stijl van de Gibson Brothers. 'Party time garanteed'

Gibson Brothers boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Gibson Brothers zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Gibson Brothers wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Gibson Brothers. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Gibson Brothers te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.