Hein Simons boeken?

  • Tijdsduur: 30 min.
  • Geluid: incl. tot +/- 350 pers.
  • Prijs: € 5.275,- excl. BTW

Biografie Hein Simons

Het is 1965, in het Limburgse Schaesberg wint de 11 jarige Heintje Simons ( 2 augustus 1955) een talentenjacht door op onnavolgbare wijze ‘Mama’, van Robertino Loreti,’ te zingen. De rest is geschiedenis. Producer, Addy Kleyngeld van CNR wordt getipt dat er in Bleyerheide, Kerkrade een jongen rondloopt met een stem als van een Nachtegaal. Kleyngeld reist af naar Limburg, waar de ouders van Heintje de uitbaters zijn van café De Hanni bar, genoemd naar moeder, Johanna Simons.
Mama

Bij CNR krijgt hij via Addy Kleyngeld een platencontract aangeboden .

In oktober 1967 is zijn eerste hit een feit. Het lied ‘Mama’ schopt het tot een nr. 9 positie in de Veronica top 40.

En niet alleen in Nederland, weldra prijkt de Nederlandse versie van ‘Mama’, ook op de Duitse hitparade. Een 90 seconden durend optreden in het populaire Duitse programma ‘Der Goldene Schuss’, zal hem met de inderhaast gemaakte, Duitstalige versie van ‘Mama’, naar de naar de hoogste regionen van de Duitse hitparade voeren. En daar blijft het niet bij ‘Ich bau dir ein Schloss’, en Heitschi Bumbeitschi’, brengen hem tweemaal naar de nr.1 positie in de Nederlandse top 40. ‘Oma’tje lief’, Ik Hou van Holland’, ‘Jij bent de allerbeste’, zijn mega hits. En dat is nog niet alles, zes maal zal Heintje de hoofdrol spelen in een Duitstalige film(alle filmposters zijn afgebeeld in het 16 pag. tellende boekje van deze Cd) en zijn stuk voor stuk kaskrakers. ‘Zwei kleine Sterne’, Ich Sing ein lied für dich’, bezetten maandenlang de hoogste posities in de hitparades van Europa.

In januari 1970 op de Midem, de muziekbeurs in Cannes, Frankrijk, zal hij worden onderscheiden met een platina award, voor de verkoop van meer 2 miljoen geluidsdragers in Europa, daarmee The Beatles en The Rolling Stones, ver achter zich latend.

Door Radio Luxembourg zal hij worden onderscheiden met twee gouden Leeuwen en div. lauwerkransen. In Nederland zal Heintje, in maart 1970 in het programma ‘Grand
Amerika

De oversteek wordt gemaakt naar Amerika en ook hier zal hij met twee albums die worden gemaakt voor MGM Records met de abums, ‘MAMA’, en ‘BEST OF ALL, in de Amerikaanse billboard charts top 100 voorkomen. Op uitnodiging van MGM zal Heintje in september 1970 voor de eerste keer optreden in Amerika om vervolgens in november nog eens vier maal een optreden te verzogen in de Coast to Coast Tv show.

Wereldwijd zal ‘de nachtegaal van Bleyerheide’, meer dan 40 miljoen platen verkopen. 40 gouden en 10 platina onderscheiding zullen er aan hem uitgereikt worden Gala du Disc’, gepresenteerd door Mies Bouwman en Willem Duys, uit handen van Maurice Chevalier een Edison uitgereikt krijgen.

In 1973 verschijnt het album “Ik Denk Aan Jou ‘ naar later zal blijken, zijn voorlopig laatst in het Nederlands gezongen album. De carrière van Hein Simons zal zich in de volgende veertig jaar vooral afspelen in de Duitstalige landen en China waar hij tot op de dag van vandaag razend populair is.   Nu ruim 41 jaar later staat Hein Simons weer volop in de belangstelling en in de Nederlandse hitlijsten met het album ‘THUIS’

Een voorproefje van de single was reeds te horen en te zien in DWDD bij Matthijs van Nieuwkerk en het programme EEN VANDAAG.

De song ‘Gestolen Uren’ is de eerste single van het album ‘Thuis’.

Hein Simons boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Hein Simons zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Hein Simons wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Hein Simons. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Hein Simons te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.