Heino boeken?

  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag

Biografie Heino

Heino is zo’n stijlicoon dat er zelfs een spreekwoord over hem bestaat: “Wer Heino nicht kennt, der hat die Welt verpennt.” (Wie Heino niet kent, is aan de wereld voorbij gerend).

Van beroep is Heino – een pseudoniem van Heinz-Georg Kramm – eigenlijk banketbakker, maar sinds 1955 zingt hij al op bruiloften en partijen. Geboren op 13 december 1938 in Düsseldorf-Oberblik is hij één van de bekendste schlagerzangers in Duitsland en de omringende landen.

Heino’s uit duizenden herkenbare stemgeluid wordt gekarakteriseerd door een donkere klank. Zijn grootste hits variëren van berg- en zeemansliederen, marsmuziek en volkswalsen tot echte schlagerkrakers, met Blau Blüht Der Enzian als een van zijn grootste klassiekers. Met zijn lichte haren en donkere zonnebril heeft Heino over de hele wereld opgetreden en geniet hij nog altijd een grote populariteit. Een bekend onderzoeksinstituut maakte bekend dat Heino bekend is bij 98% van de Duitse bevolking. In Heino’s autobiografie wordt vermeld dat zelfs 59% van alle Duitsers zichzelf als “Heino-fan” betitelt. Maar ook buiten Duitsland genieten zijn hits bekendheid. Zo zijn er in China en Polen taalinstituten waar de Duitse taal onderwezen wordt met behulp van teksten van Heino’s liederen. In juli 2009 trad Heino samen met Andre Rieu op, op ’t Vrijthof te Maastricht.

Heino boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Heino zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Heino wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Heino. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Heino te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.