Hermes House Band boeken?

  • Tijdsduur: 1 x 45/75 min.
  • Geluid: incl. tot +/- 750 pers.
  • Prijs: € 4.850,- excl. BTW

Biografie Hermes House Band

‘Ladies and gentlemen, get ready to party! Tonight, live on stage, the biggest party band of the World. Here they are: the Hermes House Band!’ Deze aankondiging hebben inmiddels miljoenen mensen over de hele wereld gehoord. En nog steeds genieten jaarlijks tienduizenden mensen van de spetterende optredens die steevast ontaarden in een groot feest. Niet in de laatste plaats omdat de muzikanten zelf zoveel plezier hebben in wat ze doen, en dat enthousiasme als geen ander weten over te brengen op hun publiek.

In 1984 besloot een groep studenten van Het Rotterdamsch Studenten Corps een band op te richten.  Sociëteit Hermes kreeg zo een eigen huisband. Al snel ontstond er bij andere studenten-verenigingen belangstelling voor hun optredens. Overal wilde men dé studentenband van Nederland hebben om hun partij tot een  echt knallend feest te maken. Na verloop van tijd kwamen de artiesten er achter dat er wat serieuzer gestudeerd moest gaan worden en werd het systeem van de wisselende bezetting geboren: als een bandlid afstudeert of aan het werk gaat, zoekt hij of zij een opvolger.

In 1994 behaalde de Hermes House Band de nummer 1 positie in de Nederlandse top 40 met hun interpretatie van ‘I Will Survive’. Het bekende ‘lalala’-lijntje wordt nog steeds luidkeels meegezongen tijdens optredens en is uitgegroeid tot een supporterslied bij uiteenlopende sport evenementen. 
Toen er eind jaren negentig ook hitnoteringen in het buitenland volgden werd er een tweede, niet van bezetting wisselende, Hermes House Band opgericht, die hier in Nederland de HHB international genoemd wordt. Deze band speelt overal ter wereld, behalve in Nederland.  Een langdurige internationale carrière volgde, met diverse Top 10 hits in o.a. Duitsland, Frankrijk, Engeland, Australië, Azië, Mexico en Zuid Afrika. Op 31 december jongstleden speelde de HHB international voor een miljoen mensen bij de Brandenburger Tor in Berlijn. Beide bands bestaan nog steeds zij aan zij. 

De Hermes House Band is naast een feestband ook een gezelschap waarin de muzikanten zich kunnen ontwikkelen op het creatieve vlak. Een groot aantal HHB muzikanten vervolgde zijn weg binnen de muziekindustrie.  Naast de HHB-international is het bekendste voorbeeld hiervan oud-HHB zanger Jaap Reesema, die in de zomer van 2010 landelijke bekendheid  kreeg als winnaar van X-factor. 

Vorig jaar vierde de Hermes House Band het 25-jarig bestaan in het Nieuwe Luxor: “HHB Classic” was een unieke combinatie van de ultieme feestband met de klassieke instrumenten van het orkest Het Rotterdam Ensemble.
Alle huidige en oud-Hermes House Bandleden én de HHB International waren van de partij om iedereen die het wilde weten er nog maar eens goed aan te herinneren: de Hermes House Band is alive and kicking!

Hermes House Band boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Hermes House Band zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Hermes House Band wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Hermes House Band. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Hermes House Band te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.