Joost Marsman boeken?

  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag

Biografie Joost Marsman

Joost Marsman wordt in 1974 geboren in Zwolle, waar hij tot zijn achttiende woont en in verschillende bands speelt. In 1994 verhuist hij naar Groningen. Daar richt hij samen met vrienden IsOokSchitterend (later IOS) op. In 1997 beleeft deze band een onverwachte doorbraak met de top 10 hit en instant nederpopklassieker Voltooid Verleden Tijd. IOS zal dertien jaar bestaan, vijf studioalbums uitbrengen en nog verschillende hits scoren, waaronder Hoe het voelt, Uit de Schaduw, Altijd wel Iemand en Hoofd Onder Water.

In 2009 stopt Marsman met de band. Hij gaat met veel verschillende mensen schrijven en dat leidt twee jaar later tot zijn solo debuut album: ‘Waar liefde begint’ Marsman: “Ik ben bij het schrijven van de liedjes op zoek gegaan naar de oorsprong van mijn liefde voor muziek. Die ligt bij bands als Fleetwood Mac, Dire Straits, Bruce Springsteen and the E street band. Stuk voor stuk hebben ze op deze plaat een grote stempel gedrukt. Verder is de liefde nou eenmaal mijn grootste inspiratiebron als het om teksten gaat. Een titel met een dubbele betekenis dus.”


De afgelopen jaren deed Marsman onder meer  mee aan het Programma The Winner is ..., speelde hij de rol van de Soldaat van Oranje tijdens een speciale tour met het Noord-Nederlands Orkest, leverde hij de soundtrack voor Alpe d'Huzes 2012 en organiseerde hij een Nederpopconcert in twee delen. Ook schreef hij voor en met artiesten als Jeroen van der Boom en Leonie Meijer. Met die laatste scoorde hij in 2013 een hit met het duet 'wacht tot ik bij je ben' .

In 2014 duikt Marsman met het project Bruce by Marsman een jaar lang in het repertoire van Bruce Springsteen, een van zijn grote muzikale helden. Ook staat hij van februari tot juni in de theaters met Heeren van Oranje .

Joost Marsman boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Joost Marsman zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Joost Marsman wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Joost Marsman. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Joost Marsman te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.