Josee Koning en Band boeken?

  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag
  • Opmerking: Jazz en Braziliaanse muziek

Biografie Josee Koning en Band

Josee Koning is misschien wel de meest Braziliaanse zangeres van Nederland. Na haar studie aan het Amsterdams Conservatorium, verdiepte zij zich verder in de Braziliaanse muziek en cultuur in Rio de Janeiro. Josee is zangdocent aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam en geeft regelmatig workshops en gastlessen.

 Veel mensen kennen Josee van Batida, de Braziliaanse fusion-formatie waarmee zij in de jaren tachtig furore maakte. Batida bracht drie albums uit, toerde in binnen- en buitenland en speelde onder andere op het North Sea Jazz Festival.

 Na het uiteenvallen van Batida bouwde Josee aan haar eigen solocarrière met inmiddels 4 soloalbums en vele optredens in zowel Nederland als in Brazilië. Samen met haar internationale band swingt Josee moeiteloos heen en weer tussen haar twee werelden. Ze zingt de Portugese teksten alsof ze een zusje van Astrud Gilberto is en swingt gewoon door als ze overschakelt naar het Nederlands. Haar ingetogen zang en de perfecte timing doen de rest. Haar repertoire reikt inmiddels van bekende Braziliaanse toppers als Mascenada en Aqua de Bebe tot Nederlandse evergreens als Verdronken Vlinder en De Reiziger

Josee treedt op met verschillende programma’s die elk hun eigen sfeer neerzetten tijdens uw evenement.

 Programma’s

 1.     Bossa Nova
Iedereen raakt in vervoering bij het horen van bossa nova. Wie kent er niet ‘A garota de Ipanema’, (‘The girl from Ipanema’), ‘Desafinado’ en ‘Agua de beber ‘ van Antonio Carlos Jobim? Josee Koning kan als geen ander de nuances en sfeer oproepen die deze muziek met zich meebrengt. Intiem, sfeervol en subtiel swingend. Muziek die op een onbewuste manier aanzet tot  meebewegen. Het Portugees van Brazilie is de meest muzikale taal ter wereld, dus sensuele muziek!!

 2.     Sergio Mendes
Braziliaanse muziek werd in de 60-er jaren pas echt op de kaart gezet door de Braziliaanse pianist Sergio Mendes. Met zijn formatie Brasil ’66 veroverde hij de wereld met hits als Mas que nada (onlangs voor de 2e keer een hit geworden). Met haar eigen band speelt Josee Koning moeiteloos op een net zo swingende wijze deze opzwepende en dansbare muziek.

3.     Verdronken Vlinder
Josee Koning is door haar huwelijk met Lennaert Nijgh zeer vertrouwd met zijn teksten. Het moest er dan ook een keer van komen, een combinatie van haar twee grote liefdes: Braziliaanse muziek en de teksten van Lennaert, die bekend was als tekstschrijver van Boudewijn de Groot. Met haar cd Verdronken Vlinder [2005] ging dan ook een lang gekoesterde wens in vervulling.

 Voor Josee verwoorden de prachtige teksten van Lennaert het ware gevoel van 'saudade', dat melancholische verlangen dat ook zo aanwezig is in de Braziliaanse muziek. Na Lennaert’s overlijden in 2002 wilde Josee als hommage zijn teksten verbinden aan Braziliaanse muziek. Zij liet bekende stukken als Verdronken Vlinder, Beneden alle peil en De Reiziger voorzien van subtiele Braziliaanse arrangementen en nam deze met Braziliaanse muzikanten op in Rio de Janeiro. Het resultaat is een bijzonder programma dat 2 werelden met elkaar verbindt

 4.     Mijn Braziliaanse Hart
In Mijn Braziliaanse Hart voegt de zangeres haar diverse programma’s op stijlvolle wijze samen.

Josee Koning en Band boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Josee Koning en Band zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Josee Koning en Band wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Josee Koning en Band. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Josee Koning en Band te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.