Jzzzzzp boeken?

  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag

Biografie Jzzzzzp

Sinds 2001 actief als 5 mans jumpjazz-gezelschap.
Jzzzzzp bestaat uit diverse doorgewinterde Haarlemse muzikanten, die hun sporen al ruimschoots hebben verdiend in de meest uiteenlopende muziekstijlen: van rock tot ska, van punk tot hot-club-de-france en van dance naar jazzcore.
De gezamenlijke voorliefde voor oude jazz in de traditie van Louis Jordan, Slim & Slam, Big Jay McNeely, Louis Prima etc. heeft deze formatie leven ingeblazen. Jzzzzzp staat dan ook voor een avond stampen & swingen gevuld met spetterende saxsolo's van jongste telg Thomas. Soms gevoelig akoestisch en soms complete jazz-gekte. Maar in ieder geval altijd aanstekelijk en met een gezonde dosis humor.

De alom goed ontvangen debuut-demo heeft gezorgd voor flink wat optredens op feesten, jazz- & blues festivals, in kroegen en ook het clubcircuit.
In muziekblad Fret viel over deze cd te lezen: "…Binnen drie nummers hoor je kwaliteit en muzikanten die ontzettend veel lol hebben, ik weet zeker dat ze de rokerige cafeetjes weten af te breken en dat Jzzzzzp goed is voor de baromzet...".
Na de release van de eerste echte full-length cd 'Vledder Bop', uitgebracht op het Rockhouse-label zijn ook de eerste buitenlandse optredens (België, Duitsland en Zwitserland) op de speellijst zijn komen te staan.
In 2007 kreeg de band de eer om met een van hun grootste helden de legendarische Big Jay McNeely (USA) te touren. Dit bleek een groot succes, want hij kwam terug voor een tweede tour met Jzzzzzp.
Ondertussen is de tweede cd van de band Swingin' All Day een feit. Deze cd staat boordevol Broekstrakke Swingjazz Met Een Vleugje Exotica - zoals onze Zuiderburen ons omschreven!

Jzzzzzp boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Jzzzzzp zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Jzzzzzp wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Jzzzzzp. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Jzzzzzp te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.