K-otic boeken?

William Rutten Photography
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: incl. geluid voor artiest
  • Prijs: € 5.000,- excl. BTW

Biografie K-otic

Door tv-zender Yorin bij elkaar gebrachte groep die haar eerste grote hit scoort met ‘Damn, I Think I Love You’. In 2002 verlaat Sita K-otic om een nog succesvollere solo-carrière te starten.

Na de successen van de reality soaps Big Brother en De Bus zendt tv-zender Yorin Starmaker uit. Twaalf jonge wannabe’s strijden in het Starmakerhuis om een plaatsje in een nieuwe popgroep. Er is slechts plek voor zeven van hen. Voor Bouchra, Martijn, Stefan, Sita, Bart, Anna en Rachel komt hun droom uit. De naam van de groep wordt door de kijkers van Starmaker bepaald: K-otic. Voor die tijd hebben alle twaalf kandidaten al mogen proeven aan het succes. De groep treedt op tijdens de TMF Awards 2001 en de single ‘Damn, I Think I Love You’ komt vanuit niets op 1 binnen in de Mega Top 10. De massa-hysterie is een feit.

De Starmakers staan op een gegeven moment met drie singles in de Top 10. Nadat K-otic de Starcampus verlaat, blijft de populariteit onverminderd groot. Het zevental trekt het land in met zijn allereerste concertreeks: de No Perfect World Tour. Alle 23 livezalen (waaronder Paradiso en Nighttown) zijn uitverkocht. Na U2 en Bon Jovi belandt K-otic in de Top 3 van best bezochte live concerten van 2001. Van het album Bulletproof gaan meer dan 235.000 exemplaren over de toonbank en is daarmee het best verkochte album van 2001. Aan het einde van dat jaar velaat Sita de groep om een solocarrière te beginnen.

Op 13 april 2002 neemt K-otic een TMF Award in ontvangst voor Beste Popgroep Nationaal. Tijdens het muziekfestijn laat de groep ook ‘Falling’ in première gaan. De single wordt later dat jaar een grote hit. ‘I Surrender’ is de tweede single van het tweede album Indestructable en verschijnt in vier verschillende versies. Eind augustus komt ‘I Surrender’ op 3 binnen in de Mega Top 100. ‘I Don’t Understand You’ belandt niet in de hitlijsten omdat de single niet op een geluidsdrager aangeboden wordt, maar alleen als een downloadbaar bestand. Mp3-verkopen tellen niet mee voor de officiële hitlijsten. Vanaf dat moment neemt het succes af.

De groep wordt begin 2003 ontbonden.

K-otic boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over K-otic zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over K-otic wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van K-otic. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over K-otic te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.