Lenny Kuhr boeken?

  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag

Biografie Lenny Kuhr

1967
Kuhr wint het Cabaret der Onbekenden in Eindhoven. Later dat jaar maakt zij in het Vara-programma Nieuwe Liedjes haar debuut op de televisie.
 
1968
Het liedje Laat Maar, de A-kant van haar eerste single, maakt Lenny Kuhr samen met Armand. Haar tweede single is De Zigeunerjongen.
 
1969
Lenny Kuhr wint in Madrid (samen met drie anderen) het Eurovisie Songfestival met het door haarzelf gecomponeerde De Troubadour. De tekst is van de hand van David Hartsema. Kuhr wordt begeleid door arrangeur, componist, gitarist en (latere) platenproducent Piet Souer. De zangeres krijgt een Zilveren Harp.

1970 - 1979
In de periode na het Songfestival is Lenny Kuhr uiterst succesvol in Frankrijk. Ze maakt haar opwachting in de show van acteur en zanger George Brassens (22-10-1921 - 30-10-1981). Daarnaast heeft Kuhr een nummer 1-notering met de single Jesus Christo (1972). In de vroege jaren zeventig zingt de Nederlandse zangeres meer chansons. Later volgen Nederlandstalige- en Engelstalige nummers. Tegen het eind van de jaren zeventig komt Kuhr in contact met tekstschrijver Herman-Pieter de Boer.
 
1980 - 1989

In 1980 bereikt Lenny Kuhr een nieuw hoogtepunt in haar carrière in Nederland met de single Visite. Hierop zingen Les Poppys mee, die in 1971 bekend werden met Non, Non, Rien N'a Changé. Na het succes van Visite verschijnen in de jaren tachtig diverse single en albums van Kuhr, die de hit echter niet weten te evenaren. Na 1986 wordt het wat stiller rond de zangeres.
 
1990 - 1994
In 1993 raakt Kuhr voor een jaar haar stem kwijt. De cd Altijd Heimwee is de weerslag van deze moeilijke periode uit haar leven. Op het album, waarop zij wordt begeleid door gitarist Freek Dicke, staan luisterliedjes uit haar nieuwe theaterprogramma, geschreven door Lenny zelf en Herman Pieter de Boer.
 
1997 - 1998
Gebroken Stenen is in 1997 de opvolger van Altijd Heimwee. Een jaar later al verschijnt Stemmen In De Nacht. De ondertitel van dit album luidt Zoals Zij Schubert Zingt. Kuhr vertolkt op Stemmen In De Nacht liederen van de Oostenrijkse componist gearrangeerd door Nico van der Linden. Herman Pieter de Boer vertaalde de teksten. In hetzelfde jaar komt een compilatie-cd van Kuhr uit.
 
1999
Als Kuhr en Van Der Linden een nog niet eerder opgenomen nummer opnemen voor een te verschijnen overzicht-cd van Lenny Kuhr's 30 jarige muzikale carrière besluiten ze een heel album met nieuw materiaal uit te brengen. Op Oeverloze Liefde staan teksten van Kuhr en Herman Pieter de Boer.
 
2000
Van het album Oeverloze Liefde verschijnt de single Weet Je Die Dingen Nog. Het is een duet van Lenny met haar zusje Ine. Kuhr treedt slechts sporadisch op in het theatercircuit met begeleider Gerard de Graaf (piano).
 
2001
Kuhr werkt aan Fadista, een album met Nederlandstalige fado's.
 
2002
Op het Folkwoods Festival 2002, dat in augustus plaatsvindt in Eindhoven, speelt de zangeres voor het eerst met haar nieuwe band die bestaat uit Gerard de Graaf (vleugel), Cor Mutsers (gitaar/achtergrondzang) en Eric Coenen (basgitaar/achtergrondzang). Vanaf november houdt Lenny Kuhr een logboek bij op haar website. In dezelfde maand doet ze met haar band een proefvoorstelling in het Kloostertheater in Nuenen als voorbereiding op de theatertournee in 2003.
 
2003
Op 19 september gaat het theaterprogramma Op De Grens Van Jou En Mij in première. De songteksten zijn van Herman Pieter de Boer en haar levenspartner Rob Frank.
 
2004
Op 29 maart presenteert Lenny Kuhr in Muziekcentrum Frits Philips te Eindhoven haar album Op De Grens Van Jou En Mij, geproduceerd door de zangeres samen met gitarist Cor Mutsers. Toetsenist Will Maas speelt in het seizoen 2004-2005 samen met Mutsers en bassist Eric Coenen in de band van Lenny Kuhr. Zijn debuut in de band is op 15 augustus in Nuenen tijdens het festival Folkwoods.
 
2005
In juni wordt de Lenny Kuhr officieel geïnstalleerd als ambassadeur van Talent Peter van Tilburgfonds. Panta Rhei is zowel de naam van het nieuwe theaterprogramma als van het album dat gedeeltelijk in Frankrijk is geschreven en is opgenomen in de Markant studio's te Heeze. De plaat bevat gastbijdragen van het Rubensstrijkwartet, kunstfluiter Geert Chartrou en saxofonist Lior Kuperberg. Rob Frank en Herman Pieter de Boer leveren tekstbijdragen. In oktober is de eerste voorstelling in een kleine bezetting met naast Lenny Kuhr op gitaar Cor Mutsers en op bas Eric Coenen. Het nummer Verder Varen is een fado met Spaanse en Argentijnse invloeden en het Oriëntaals gearrangeerde Sterker Dan is opgedragen aan haar jongst geboren kleinkinderen Micky en Lihi.
 
2006
Na vier jaar verlaat Eric Coenen de band. Hij vindt zelf een geschikte opvolger in bassist Jurre Hogervorst.
 
2007
Na afloop van de premièrevoorstelling van haar theatertournee 40 Jaar Verliefd, op 9 oktober in het Muziekcentrum Frits Philips te Eindhoven, wordt Lenny Kuhr benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 40 Jaar Verliefd is tevens de titel van de live-cd die eind september verschijnt. De eerste single van de plaat, het nummer Ga Met Me Mee, is een bewerking van Dans Mon Pays Dans Mon Village met een Nederlandse tekst van Jules de Corte en een nieuw arrangement van Jurre Hogervorst. Will Maas wordt een van de vaste begeleiders in de band van Ilse Delange. Frans de Berg (piano, accordeon) is zijn vervanger.

Lenny Kuhr boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Lenny Kuhr zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Lenny Kuhr wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Lenny Kuhr. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Lenny Kuhr te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.