Lois Lane boeken?

Foto: Marcel van der Vlugt
  • Tijdsduur: 30 min.
  • Geluid: incl. geluid voor artiest
  • Prijs: € 2.995,- excl. BTW
  • Opmerking: Ook te boeken met band

Biografie Lois Lane

Ze komen uit Amsterdam. Ze zijn muzikaal, eigenzinnig en nog zusjes ook !

Monique en Suzanne Klemann, zangeressen van Loïs Lane.

In 1986 kwam hun eerste single Break It Up uit. Al snel volgde Amsterdamned, tevens de titel-track van de gelijknamige Nederlandse film. Door de spetterende live-optredens van de band stroomden de aanbiedingen uit het club-circuit daarna binnen.

In 1988 ging het zo goed met de band, dat Monique besloot haar eigen onafhankelijk label Lana Lane op te richten. De eerste door Lana Lane uitgebrachte single My Best Friend kwam meteen in de TOP 40 terecht.

In 1989 sloot de band een distributie-deal met Polydor. De single It’s The First Time  stond maandenlang hoog genoteerd in de TOP 40. In hetzelfde jaar werd EP Lois Lane uitgebracht, die de eerste plaats in de Album TOP 100 bereikte. Ook het in 1990 uitgebrachte album Fortune Fairytales werd een gigantisch commercieel succes en beide albums werden met platina bekroond.

De carriere van de band raakt in een stroomversnelling wanneer Prince op MTV de clip I Wanna Be ziet. Hij is op slag verkocht en boekt de band als openingsact voor zijn Europese Nude Tour in 1990. In 1992 wordt de samenwerking voortgezet want Qualified en Sex van het album Precious worden in zijn Paisley Park Studio opgenomen. Ter ondersteuning van hun succesvolle tour door het live circuit van Nederland bracht de groep hun eerste live CD uit in oktober 1993, getiteld Live At The Arena.

Hun vijfde album Firelight werd in 1995 door Arcade International uitgebracht. De muziek op dit album laat zich het best omschrijven als melodieuze pop met soul- en funk-invloeden.

In 1996 was het 10 jaar geleden dat de eerste single van Loïs Lane uitkwam, een mooi moment voor een overzicht van alle hitsingles. Dit Best-Of album, dat ook nieuwe nummers bevatte was een waardige afsluiting van het eerste succesvolle decennium!

Het heeft even geduurd, maar het is het wachten bij deze dames altijd meer dan waard. Ze hebben absoluut niet stil gezeten en hebben hard gewerkt aan een nieuwe CD, die begin maart uit gaat komen bij CNR/Arcade. Onder productionele leiding van Andy Wright (bekend van o.a. Simply Red en Eurythmics) heeft LOÏS LANE een album gemaakt (HEAR ME OUT) dat gekenmerkt wordt door fantastische songs die eerlijk en down-to-earth geproduceerd zijn. De single “NOW THAT YOU HAVE GONE” is de voorloper van het album en wordt ondersteund door een prachtige opvallende clip.

Eind 2013 komt het nieuwe album van Loïs Lane “As one” uit. De single van dit album “The Morning Partol”. heeft aan aantal weken hoog in de hitlijst gestaan.

Op dit moment staat er een clubtoer in de planning en uiteraard zijn Loïs Lane ook nog steeds beschikbaar voor openbare en besloten optredens.

Lois Lane boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Lois Lane zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Lois Lane wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Lois Lane. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Lois Lane te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.