Marco Bakker boeken?

Foto: Norbert Waalboer
  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag

Biografie Marco Bakker

In 1965 debuteerde Marco tijdens het Holland-festival met de hoofdrol in de opera ‘De Droom’ van Ton de Leeuw, waarna de titelrol volgde in Monteverdi’s “ Orfeo” in hetzelfde festival. Tijdens de lange muzikale loopbaan heeft Marco een breed operarepertoire opgebouwd bij operahuizen in binnen-en buitenland (meer dan 60 rollen) en was tevens prijswinnaar in het vocalistenconcours van: München, ’s Hertogenbosch en Rio de Janeiro. Zijn eerste grote tournee met 18 concerten in de Verenigde Staten vond plaats in 1973 met ‘Die Hohe Messe” van Bach en “Die Schöpfung” van Haydn samen met het Philharmonisch Orkest van Berlijn. Na hoofdrollen in “les Pecheurs de Perles” van Bizet en Bellini’s “ Il Pirata” in het Wexfordfestival in Ierland, kwamen de eerste grote aanbiedingen binnen.
.
In het beroemde Glyndebournefestival in Zuid Engeland vertolkte Marco de hoofdrol in Richard Strauss ‘opera’ “ Intermezzo”, welke opera de hoogste onderscheiding verwierf voor toneel- en operaprodukties in Engeland, kort daarna volgde in Engeland de titelrol in Tsjaikovski’s “Eugen Eunegin”. De vele rollen in operettes, (o.a. de rol van Graaf Danilo in ‘Die lustige Witwe’ van Léhar, die Marco zong in Wenen, Berlijn, Zürich, Mannheim, de Vlaamse Opera en Scottisch Opera), oratoria, musicals is hij een veelgevraagd concertzanger. Naast de operaconcerten zingt Marco elk jaar o.a. de Christuspartij in Bach’s Matthëus Passion.
.
In Nederland waren de vele televisieshows, radio-optredens en de bekende nieuwjaarsconcerten waardoor Marco Bakker veel bekendheid kreeg. In 2002/2003 werd de rol van George, één van de hoofdrollen in de musical “Aspects of Love” van A.L. Webber aan de opera te Bern gespeeld/gezongen door Marco, waarbij hij daarna werd gevraagd om de rol in de musical de Man van La Mancha te vertolken, welke rol hij reeds bij de Opera van Vlaanderen heeft gedaan. Bij de Xynix-opera volgden meer dan 40 voorstellingen als King Lear in de gelijknamige opera van Fons Merkies. In 2001 werd een tournee gemaakt door Canada met 9 concerten en 2004 kreeg dit een vervolg met nog een aantal concerten. Sinds anderhalf jaar presenteert Marco op de zondagochtend het radioprogramma “Het Muziekontbijt” bij RTV-Utrecht. Er zijn inmiddels meer dan 89 platen en CD’s uitgebracht, waaronder vier gouden en een platina en tekende Marco een contract voor 9 nieuwe albums, waarvan de cd “Duetten”, een Nederlandstalig produkt. Op laatstgenoemde CD worden er duetten gezongen met o.a. Willeke Alberti, Ruth Jacott, Joke de Kruyff en Karin Bloemen. Daarna is er nog een tweede CD verschenen met prachtige melodieën van Robert Stolz. Miranda van Kralingen werkte ook mee aan laatstgenoemde CD.
.
Het seizoen 2004-2005 stond in het teken van een aantal concerttournees, waaronder een serie met de sopraan Miranda van Kralingen en het bekende Belgische The Belle Epoque Orchestra o.l.v. Wim Brabants. Een aantal succesvolle optredens met de zangers Henk Poort en Ernst Daniël Smid, als “De drie Baritons” waren zo succesvol en plezierig, dat er is besloten om in 2007 weer een vervolg hierop te geven. Daarnaast werd in 2006 ook de rol van Nourabad in Bizets opera “de Parelvissers” bij Opera Zuid met veel succes op de planken gezet, waarna Marco werd uitgenodigd om ook de rol van Watergeest te zingen in Dvoraks “Rusalka”. Begin oktober 2006 ging Marco een uitdaging aan om in de musical “Cats” in een produktie van Joop van den Ende de rol van oom Deuteromium te spelen. Deze rol zal tot half september in de Nederlandse theaters door Marco gespeeld worden. Na deze periode zijn er weer diverse concerten in binnen- en buitenland geboekt en tussendoor als extra een tournee met de Ernst Daniel Smid en Henk Poort als de Drie Baritons.

Marco Bakker boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Marco Bakker zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Marco Bakker wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Marco Bakker. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Marco Bakker te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.