Marga Bult boeken?

  • Tijdsduur: 30 min.
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: € 1.995,- excl. BTW
  • Opmerking: Ook te boeken met Seniorenshow "Zoek de Zon op"

Biografie Marga Bult

Marga Bult trad vanaf jonge leeftijd op in de omgeving van haar geboortedorp. Haar eerste plaat 'Twee witte duiven' bracht ze in 1970 uit op 14-jarige leeftijd en er volgden nog twee platen, waaronder één Duitstalige. Ze deed mee aan Stuif es in van de AVRO en begon met haar optredens in het land. Naast haar werk als zangeres bleef ze studeren en slaagt cum laude voor haar verpleegstersdiploma. Als verpleegkundige bleef ze haar werk als zangeres in diverse orkesten in Nederland en Duitsland combineren. Met zangeres Marianne Wolsink (de voormalige zangeres van Teach-In) vormde ze in 1979 het duo Tulip.

Meidengroep Babe

In 1981 werd Bult gekozen door Peter Koelewijn uit 250 zangeressen als de nieuwe leadzangeres van de meidengroep Babe als vervanger van Gemma van Eck. In deze periode werd ze bekend onder de naam Marga Bult. Babe scoorde 16 hits. Ze toerden internationaal veel naar onder andere Indonesië, Maleisië, Libanon, door voormalige Oostbloklanden en heel Europa. De groep ging in juni 1986 uit elkaar. In 1987 vertegenwoordigde Bult - inmiddels solozangeres - Nederland onder het pseudoniem Marcha op het Eurovisiesongfestival met het lied Rechtop in de wind. Op het songfestival liet ze haar naam eenmalig spellen als Marcha, om het voor buitenlandse jury's makkelijker te maken haar naam uit te spreken. Ze werd vijfde in Brussel met 83 punten, en kreeg van de internationale pers de "populariteitsprijs". Na het Songfestival begon Bult tevens haar presentatiecarrière. Ze werd panellid van het programma "Zeg 't maar" van de VARA en begon in 1990 met het presenteren van "Een Bult Zon" bij Radio Oost. In 1992 werd ze vast panellid bij "Zo Vader, Zo Zoon" van de NCRV. Later presenteerde ze nog "Altijd maar draaien" (TV Oost), "Let's make music" (TROS) en "De Droogkap" (Veronica en (Call TV)). In 1996 mocht zij tijdens het Eurovisiesongfestival namens Nederland de punten doorgeven.

In mei 2000 vormde ze, samen met Sandra Reemer en Maggie MacNeal het trio de Dutch-Diva's. Ook presenteert zij in dat jaar bij Veronica een televisieprogramma met het medium Jomanda. De Diva's scoorden van hun eerste cd, een hitje met: From New York to L.A., verder werden ze in 2001 uitgeroepen tot "beste comebackgroep" van het jaar en ontvingen ze in 2003 de "Gouden Driehoek" voor hun positieve, jarenlange bijdrage binnen de gayscene. Bult bleef als presentator alle jaren vanaf 1990 verbonden aan RTV Oost en besloot om in 2004 haar werkzaamheden uit te breiden met het wekelijkse, live TV Oost discussieprogramma "Forum".

Dutch Diva`s

Na het vertrek van Sandra Reemer in 2005 besluit Marga Bult om het Nederlandse theater in te gaan met het musicalstuk "Diva's in nood" samen met haar Diva-collega Sjoukje Smit. Justine Pelmelay vervangt Sandra Reemer binnen de Dutch-Diva's en vertrekt kort daarna uit de groep om zich meer bezig te houden met haar gezin. De Dutch-Diva's besluiten een duo te blijven.

In 2006 wordt Bult door het blad Squeeze verkozen tot "Diva van het jaar 2006". In datzelfde jaar gaat ze voor Radio Oost tevens een showbizzrubriek presenteren. Nadat ze in haar carrière al duetten zong met onder anderen Peter Koelewijn en Dennie Christian, besloot ze om met Wim Rijken een duet-single uit te brengen. Ze scoorden eind 2006 een hit met "Wie weet wat liefde is". Ook begon ze te acteren en speelde ze een aantal gastrollen in de populaire TV Oost-soap "Van jonge leu en oale groond" Deze serie werd ook landelijk uitgezonden door de KRO. In januari 2007 kreeg ze bij TV Oost een wekelijkse column (Achter de IJssel), waarin ze haar mening en visie kwijt kon over allerlei zaken die haar beroerden. In april van hetzelfde jaar besloten de Dutch-Diva's een nieuwe cd-single "Music" uit te brengen samen met zanger en musicalster Ben Cramer, onder de naam "Divas vs.Cramer" Naast haar werkzaamheden runde ze haar eigen decorverhuur bedrijf, en zette ze zich jaren in als Ambassadrice voor de stichting "Kans voor een kind", Stichting Gichon (Tsjernobylkinderen)en voor de Zonnebloem regio Twente.

In juli 2007 gingen de Dutch-Diva's opnieuw de theaters in met een musical voor stichting "De Zonnebloem". Vanaf dezelfde periode was ze vaste tafelgast bij TV OOst in de talkshow EDNED, schreef ze columns voor diverse bladen, en bleef ze naast de Diva’s solo optredens en presentaties in het land verzorgen. In 2010 vierde ze haar 40-jarig "bezig zijn met muziek" met een groots opgezet jubileumfeest in haar woonplaats Denekamp. Het festijn op het plein werd door ruim 7000 bezoekers uit het hele land bezocht. Meidengroep Babe kwam eenmalig bij elkaar en haar soloplaat -Dansen in de zon- bereikte een 8e plek in de Nederlandstalige hitlijsten. In de Nationale Top 100 kwam deze plaat op plaats 46. Begin 2011 besloot ze haar goed lopende decorbedrijf op te laten gaan in organisatie/theaterbureau VIP-events en werd ze mede-eigenaar. En weer kon ze acteren, nu als assistente van Frits Sissing, in de met goud bekroonde Sinterklaasfilm van 2011.

Rechtop in de Wind

Haar oude Songfestivalhit "Rechtop in de wind" uit 1987, werd na 25 jaar, in 2012 in 'n totaal nieuwe versie uitgebracht. Ook besloot ze om ambassadeur te worden van de Stichting Ambulancewens, die de laatste wensen vervult van niet mobiele, terminale patiënten. Bult heeft samen met Jan Rietman en Jan Tuijp (ex BZN) eind 2012 een nieuwe gelegenheidsband opgericht. In de rock-'n-rollband "Rock & R' All Stars" zitten ook Dany Lademacher (gitarist), drummer Ton op 't Hof, saxofonist Jan Kooper en gitarist Albert Deinum. In 2014 werd Marga door Alzheimer NL gevraagd hun ambassadeur te worden. Met haar verpleegkundige opleiding, en de ervaringen, opgedaan met haar eigen vader en vele andere Alzheimer (demente) patiënten, onderstreept zij het belang van o.a. muziekherinneringen, voeding, beweging en de omgang van deze kwetsbare groep, en brengt dat nog steviger onder de aandacht van  pers en media. Bovendien zet zij zich in als ervaringsdeskundige, mantelzorger, artiest, presentator en dagvoorzitter tijdens de Alzheimer-inloop cafés, congressen en boekpresentaties met
o.a. Prof. Dr. Erik Scherder.

Tevens start zij, begin 2015, haar muzikale show 'Zoek de zon op'. Hierin vertelt ze over haar ervaringen en bezoekt zij verschillende verzorgings- en verpleeghuizen in Nederland. Marga doet dat in opdracht van Omroep Max (Max maakt mogelijk). Ze presenteerde, samen met de Belgische presentator Jens Geerts, het OUT-TV programma Vienna Calling , waar ze reportages maakte over het reilen en zeilen achter de schermen van het Eurovisiesongfestival.

Marga Bult boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Marga Bult zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Marga Bult wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Marga Bult. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Marga Bult te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.