Milli boeken?

  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag

Biografie Milli

Milli (1997) is zonder twijfel de meest trill producer van Nederland. Zijn speelse, maar snoeiharde trapbeats veroverden in een oogopslag het internet en brachten hem al op vroege leeftijd in de studio met hiphop-grootmachten als Ronnie Flex en Bokoesam. Samen met partner in crime Jacin Trill scoorde hij een nummer 1 album en maakte hij zelfs naam in Amerika. Zijn stempel staat op de Nederlandse scene, en nu is het tijd voor world domination.
 
Milli werd geboren als Emiel Evert Jan Brussen en groeide op met de muziek van artiesten als Soulja Boy, Justin Timberlake en Rihanna. Geïnspireerd door de trapscene uit Atlanta, startte hij op 17-jarige leeftijd zelf te produceren. Zijn ATL trapbeats met eigen zweverige saus gooiden al snel hoge ogen. Door gezamenlijke vriend ‘Dennawavy’ kwam hij in de studio terecht met Jacin Trill, terwijl zij allebei nog aan het begin van hun muziek carrière stonden.

De vrolijke, eigenzinnige raps van Jacin bleken een gouden match te zijn met de trippy beats van Milli. Hun eerste collab, 'kspreyopjebytch', ging viral en zij volgden de hit al snel op met debuuttape 'Happyland', een elftellend project vol positiviteit met hits als 'rozeswoesh' en 'kandycush' (allen door Milli geproduceerd, gemixt en gemasterd). Een ware revolutie op het internet was het gevolg, met miljoenen streams op Spotify (70+ miljoen) en YouTube en reactie-video's op Amerikaanse blogs. Dit leidde er zelfs toe dat wereldberoemde rapper Ugly God ze hoogstpersoonlijk uitnodigde om een track (Lettetznow) met hem op te nemen in Hollywood, Los Angeles en hij later een nummer 1 album (Zo Vader Zo Zoon) uitbracht met Bokoesam en Jacin Trill. In mei 2018 bracht Jacin Trill zijn album ‘Happyland 2.0’ uit, welke net als de mixtape ‘Happyland’ volledig geproduceerd werd door Milli en een nummer 2 notering in de charts behaalde.
 
Milli ontvangt inmiddels talloze aanvragen van gevestigde internationale artiesten en is vastbesloten om de wereld te veroveren. 'Jacin en ik zijn het trillste duo van Nederland, en nu is het tijd om de wereld laten proeven van de milli-saus.'

Milli boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Milli zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Milli wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Milli. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Milli te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.