Normaal boeken?

  • Tijdsduur: 2 x 45 min.
  • Geluid: incl. tot +/- 1000 pers.
  • Prijs: Op aanvraag

Biografie Normaal

Kop uit een krantenartikel: 'Normaal is geen groep, maar een levenshouding'. Subkop: 'Wij zijn boerenhufters uit de Achterhoek en geen gladde stoepenboys uit de grote stad'. Het album Oerend Hard, in één keer opgenomen, schopt het bijna tot de album top 10.

Door middel van stunts en een geslaagde videoclip van ‘Oerend Hard’ weet Normaal in 1977 veel aandacht te genereren. ‘Oerend Hard’ is in de lente de eerste grote hit van de Achterhoekers. Zanger Bennie Jolink over de trouw van zijn als hokers bekende staande fans: 'Onze fanclub is zeldzaam trouw. Daar kunnen we bijna van leven. Al laat ik een scheet op een single, dan nog worden er 10.000 van verkocht.'

Maar liefst 42 top-40 hits scoort de Achterhoekse formatie door de jaren heen. In 2005 vierde Normaal het dertigjarig jubileum. Drie decennia waarin de band uitgroeide tot een instituut in de nederrock en waarin een enorm aantal hits is geschreven.

De band werd ook bekend door een aantal opvallende duetten o.a. met Johny Hoes en de Zangeres zonder Naam. In 2001 werd er een film over Normaal gemaakt met de titel 'Ik kom altied weer terug'. Het succes van Normaal is in 2006 bevestigd, toen ze de Edison Ouvre Prijs voor gehele repertoire in ontvangst mochten nemen.

Normaal boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Normaal zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Normaal wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Normaal. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Normaal te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.