Patricia Paay boeken?

  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag

Biografie Patricia Paay

Patricia Paay (7 april 1949) is een Nederlandse zangeres. In haar jeugd volgt ze al piano- en balletlessen. In 1965 maakt ze haar debuut als zangeres in een nachtclub in het jazz-orkest van haar vader onder de naam The Evergreens. Samen met Anita Meyer en haar zus Yvonne Keeley vormt ze haar eigen backinggroep.

Aan het einde van de jaren '60 brengt ze enkele Nederlandstalige nummers uit, waarvan de single Je bent niet hip een grote hit wordt. In 2007, 2008 en 2009  is Paay te zien als jurylid in het SBS6 programma 'Holland Got Talent' een jaar later doet ze haar trucje in 'Popstars'. Als eerste trouwde ze met Gerard Visser. „Mijn eerste man, Gerard Visser, leerde ik kennen toen ik net zeventien jaar was”, vertelde Patricia eerder. „Ik wilde het huis uit, zelfstandig zijn en ik liep weg. (. . ) We besloten meteen te trouwen. Eigenlijk was ik nog een kind. Het huwelijk duurde heel kort. ”

Haar tweede huwelijk was met modekoning Joey Fresco. Ze trouwden op 14 april 1978 in Capelle aan de IJssel. In 1988 scheidden ze. Ten slotte trouwde ze voor de derde keer met de 15 jaar jongere Adam Curry. In 1987 vertrekt ze met haar nieuwe partner naar New York. In deze stad trouwden ze op 5 augustus 1988 kleinschalig. Achteraf bleek het huwelijk niet rechtsgeldig te zijn en tien jaar later werd het groots overgedaan. In 1999 keerden Paay en Curry terug naar Nederland. 

In 2003 trouwden ze voor de derde keer, in hun realitysoap, in het zonnige Italië. In 2004 verhuisden ze naar Engeland (waarbinnen ze overigens ook nog een keer zijn verhuisd). In mei 2009 werd bekend dat het stel gaat scheiden nadat Curry had opgebiecht een affaire te hebben met Micky Hoogendijk. In dat zelfde jaar is Paay te zien in de kersteditie van de Playboy.

Ook dochter Christina Curry gaat in dat jaar uit de kleren, maar dan voor het mannenblad FHM.

Patricia Paay boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Patricia Paay zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Patricia Paay wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Patricia Paay. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Patricia Paay te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.