Ramana boeken?

Foto: Corne v/d Stelt
  • Tijdsduur: 30 min.
  • Geluid: Excl. geluid
  • Prijs: € 2.195,- excl. BTW
  • Opmerking: Vanaf prijs

Biografie Ramana

Miljoenen mensen keken wekelijks naar de SBS6 kijkcijferhit 'De Nieuwe Uri Geller' waarin mentalist Uri Geller op zoek ging naar zijn opvolger. In een zinderende finale liet Ramana wederom fascinerende acts zien. Uri Geller was diep onder de indruk en heeft een waardige opvolger gevonden. De mysterieuze acts van Ramana zijn zowel op artistiek als op magisch niveau van ongekende kwaliteit. Magie die de mens raakt en die je nooit meer vergeet.

Ramana is als mysterie-entertainer in te huren voor speciale gelegenheden, evenementen en feesten. Hij ontwikkelt en verzorgt samen met zijn creatief compagnon Chriss verschillende soorten optreden, indoor of outdoor uit te voeren. De magic acts zijn uitermate geschikt voor bijzondere gelegenheden zoals openingen, bedrijfsfeesten en product presentaties.

Showfacts Ramana:

Te boeken met verschillende mysterieuze acts.
Maatwerk specifiek gericht op uw product / bedrijf mogelijk.
Ideaal voor o.a. openingen, bedrijfsfeesten en product presentaties.
Indien gewenst zijn engels- of franstalige presentaties mogelijk.

Biografie Ramana

Magician Ramana (drs. Wouter Bijdendijk) studeerde Museologie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en Antropologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Op jonge leeftijd bestudeerde hij al oude, aan magie gerelateerde wetenschappelijke studies en boeken van zijn grootvader. Hierdoor geboeid ging hij op zoek naar magie en mystiek en reisde hij de wereld rond om over magic te leren. Egypte, Perzië en andere plaatsen in het Midden-Oosten brachten hem uiteindelijk naar de magie van India. Gedurende zijn studie heeft hij daar verschillende reizen heen gemaakt en besloot hij zijn carrière te gaan wijden aan magic.

Ramana studeerde in India aan de Academy of Magical Sciences en aan de Vazhakunnam Namboothiri School of Magic. Hij leerde zijn kunst van verschillende beroemde Indiase magiërs zoals Gopinath Muthukad en Pradeep Houdini. Door zijn talenten werd hij toegelaten in de zevende kamer van de Vazhakunnam Namboothiri School of Magic. Daar is aan hem de geavanceerde geheime kennis van de Indiase magie overgedragen en kreeg hij zijn naam als magician. Na te zijn ingewijd in de verborgen kunst der magie werd  hij professioneel Magician (Jadugar).

Eind 2005 opende hij Mazma, het grootste streetmagic-festival van India, met zijn open air levitatieact. Daarnaast zat hij in de jury van het magician kampioenschap. Hij gaf een privé optreden aan minister van cultuur A.P. Anilkumar. In India werd Magician Ramana namens de regering door minister N. Saktan onderscheiden met de ponnaada (het gouden kleed), één van de belangrijke culturele onderscheidingen die India kent. Wegens zijn grote succes en kwaliteiten verscheen hij in verschillende Indiase kranten en op de Indiase televisie.

De nieuwe Uri Geller

SBS 6 organiseerde in samenwerking met Uri Geller 'De Nieuwe Uri Geller show'.
Hierin streden 10 mentalisten in een competitie om de eer, zich in Nederland zijn opvolger en dus 'de nieuwe Uri Geller' te mogen noemen.

De winnaar, in een zinderende finale uitzending werd Ramana, die met trots deze titel verwierf, onder meer onder het goedkeurend oog van de vaste studiogast Patty Brard. Ramana vond middels emotionele energie een sieraad van Mari van der Ven terug bij iemand in de zaal, waar iedereen een wit masker had opgezet om te voorkomen dat de gelaatsuitdrukking de persoon zou verraden. Uit de handen van Henkjan Smits en Tooske Ragas ontving hij de glazen award met daarin een gebogen lepel, het bekende symbool. Uri Geller is trots op deze opvolger die hij iemand noemt 'met veel charisma en energie'.

Naar aanleiding van zijn optredens en magische demonstraties was Ramana meerdere malen te zien in de Nederlandse en buitenlandse media

Indian Magic

Magie is een eeuwenoude kunst die door de eeuwen heen heeft bestaan en zich steeds verder ontwikkeld heeft. De eerst bekende afbeeldingen van een magisch optreden zijn gevonden in Egypte. Op een tempelwand vonden archeologen afbeeldingen van de beroemde cups & balls waarbij de magiër onder drie kopjes kleine balletjes laat verschijnen en verdwijnen.

In India wordt de kunst van oudsher op straat en voor maharajas in paleizen opgevoerd. De jadugars zijn door de toeschouwers omringd en laten van dichtbij wonderbaarlijke dingen plaatsvinden.

India kent grote magiërs die het onmogelijke aan hun publiek laten zien. Op straat en in theaters floreert deze kunst als in geen ander land ter wereld. De magiërs en jadugars reizen van dorp naar dorp en laten daar hun wonderbaarlijke kunsten zien. Hierbij wordt ook muziek gemaakt om een magische sfeer neer te zetten. Vaak zijn Indiase magiërs uitzonderlijk bedreven in sleight of hand. Veel magicians zijn ook snake charmer en beheersen de kunst van de hypnose en mentalisme. Eeuwenoude acts worden nog steeds opgevoerd. De Indian rope trick en het gedachten lezen zijn daarvan misschien wel de bekendste.

In India wordt magie als wetenschap gezien Er zijn nu nog steeds traditionele magiescholen te vinden voornamelijk in de provincie Kerala en in en rondom de stad Calcutta. Aan het hoofd van een dergelijke magieschool staat een grootmeester van de magische kunsten. Jaarlijks zijn er bijeenkomsten van grootmeestermagiërs die dan hun kennis uitwisselen en wedstrijden organiseren.

In het westen zijn op dit moment vooral de Amerikaanse grote sterren zoals David Copperfield en Chris Angel bekend.

Shows

Magician Ramana heeft nationaal en internationaal opgetreden op zeer uiteenlopende gelegenheden. Hij trad op voor zowel de Nederlandse Koningin als voor de toevallige voorbijganger op de hoek van de straat, in top restaurants, nachtclubs en cocktailbars maar ook voor verschillende grote televisieshows en hij schokte de Amerikanen met een zweef act voor het hek van het Witte Huis.

Ramana doet zijn optredens op straat met evenveel plezier en toewijding als voor beroemdheden. Hij heeft dezelfde motivatie tijdens een privé optreden voor de Indiase minister van cultuur als voor Indiase straat kinderen. Hij brengt op een eigentijdse manier oeroude magie in wonderen en mysteriën naar een zeer gevarieerd publiek.

De magische demonstraties die Ramana verzorgt zijn 'close-up-magic-acts' waarbij hij zich tussen of heel dicht bij het publiek begeeft. Hij treedt bijvoorbeeld op met de befaamde Indiase levitatie demonstratie, waarin hij meer dan een meter boven de grond zweeft. Hij is een meester in de kunst van de levitatie en kan objecten door de kamer laten zweven.

Hij is een specialist in het creëren van illusies van het bovennatuurlijke, zoals psychokinese en gedachten lezen. Gedurende de demonstraties wordt het publiek erbij betrokken. Zijn magie vindt vaak direct plaats in de handen van de toeschouwers waarbij hij hen doet verbazen en in verwondering brengt.

Ramana is als mysterie-entertainer in te huren voor speciale gelegenheden, evenementen en feesten. Hij ontwikkelt en verzorgt samen met zijn creatief compagnon Chriss verschillende soorten optredens, indoor of outdoor uit te voeren:

Stand-up mentalisme act: 20-30 minuten (illusies van het bovennatuurlijke, o.a. gedachten lezen, telekinese waaronder lepels buigen en een zwevende tafel)

Zweef-act: 15-45 minuten ( perfect als welkomst act voor speciale gelegenheden en festivals)

Close-up magic: ± 45 minuten ( speciaal geschikt voor diners, beurzen, recepties etc. Heel direct en van heel dichtbij worden wonderen vertoond aan kleine groepjes mensen tegelijk)

Club act: 3-5 minuten (korte krachtige podium act. Vuur, lucht en materialisaties)

Indian street magic en fakir act: 10-15 minuten (mysterieuze act waarbij alle zintuigen begoocheld worden, mind over matter, mindreading)

De magic acts zijn uitermate geschikt voor bijzondere gelegenheden zoals openingen, bedrijfsfeesten en product presentaties.

Bij het optreden voor volwassenen kunnen de acts worden verzorgd in meerdere talen: Engels, Frans en Nederlands.

Magic op maat

Een bijzondere specialiteit is het ontwikkelen van magische acts die gebruikt kunnen worden voor reclamedoeleinden.Ramana producties ontwikkelt hoogwaardige acts voor het promoten van een idee, product of merk. Hierdoor wordt positieve commotie opgewekt in de maatschappij.

Zijn acts halen regelmatig de (inter)nationale media aandacht. Heeft u een bijzonder of nieuw bedrijfsconcept of een visie die u met veel impact aan een bepaalde groep mensen duidelijk wilt maken? Uw visie wordt verpakt in een verhaal dat geïllustreerd en ondersteund wordt met de kracht van magie, illusie en wonderen. Alles is mogelijk.

Ramana zweefde 10 meter hoog in de lucht in een reclame campagne voor verzekeringsmaatschappij RVS. Het resultaat: meer dan 100.000 mensen hebben de zwevende RVS adviseur real life gezien op verschillende druk bezochte plekken. Free publicity: In verschillende kranten waaronder het Parool en de Telegraaf stonden grote foto's en de real life RVS zwever verscheen in verschillende nieuws uitzendingen op t.v.

Video 1         Ramana zwevend boven het publiek

Ramana boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Ramana zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Ramana wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Ramana. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Ramana te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.