Rob Verlinden boeken?

  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag

Biografie Rob Verlinden

Rob Verlinden is geboren op 30 augustus 1950 te Laren. Het tuinieren is hem met de paplepel ingegoten, want als klein kind hielp hij zijn vader al in het hoveniersbedrijf, dat al sinds 1920 bestaat. In 1974 nam hij het bedrijf als derde eigenaar over van zijn vader. Vandaag de dag bestaat het hoveniersbedrijf "Rob Verlinden Exclusieve Tuinen" uit een 25-tal medewerkers. Rob is een trotse vader van twee dochters, Fleur en Roos, en inmiddels een nog trotsere opa. De liefde voor de natuur is terug te vinden in de voornamen van de jonge Verlinden telgen.

In 1986 begon Rob zijn TV-carriére in de tuinrubriek van "Avro's Service Salon". In 1992 maakte hij de overstap naar RTL 4 en startte daar met het TV-programma "Flora Magazine" dat twee seizoenen lang werd uitgezonden. Daarna werd "Flora Magazine" met het klusprogramma "Eigen Huis" samengevoegd tot één programma: "Eigen Huis en Tuin", een populair doe-het-zelf programma.

Tuinieren is zijn lust en zijn leven, en dat uit hij niet alleen op TV, maar ook in maar liefst 19 tuinboeken waarvan de eerste al in 1987 uitkwam. Ook heeft hij 3 verschillende cd-rom's op de markt gebracht.
 Daarnaast heeft Rob de best verkopende tuinagenda, waarin uiteraard ruimte is voor het noteren van de dagelijkse bezigheden. Ook staan er ideeën, tips en suggesties in en natuurlijk schitterende foto’s van prachtige tuinen vol met de mooiste bloemen, planten en bomen.

Rob heeft een schriftelijke cursus Tuinieren bij het NTI en hij heeft meegewerkt aan de samenstelling van de Nederlandse editie van het verzamelwerk Succesvol Tuinieren. Rob reist geregeld door Nederland om spreekuren, lezingen en workshops te verzorgen of aanwezig te zijn op tuinbeurzen.

In februari 2003 was Rob's tuinprogramma "Rob's Tuinreizen" te zien bij RTL4. Een aparte serie over verschillende Europese tuinculturen, hun oorsprong en hoe dit te vertalen naar hedendaagse toepassingen in de Nederlandse tuin. Momenteel is Rob iedere zaterdag en zondag op SBS6 te zien met zijn programma “De Tuinruimers”.
 

Rob Verlinden boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Rob Verlinden zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Rob Verlinden wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Rob Verlinden. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Rob Verlinden te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.