Robert ten Brink boeken?

  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag

Biografie Robert ten Brink

Robert ten Brink wordt op 20 oktober 1955 geboren in Amsterdam. Na de havo doorloopt hij met succes de Kleinkunstacademie. In 1979 begint hij zijn mediacarrière bij de KRO, waar hij samen met Bram van Splunteren en Hubert van Hoof de presentatie van het radioprogramma De Noenshow voor zijn rekening neemt. Daarnaast speelt Robert tien jaar lang elke Sinterklaasavond een grote rol in De Avondspits met Frits Spits, waarin hij de goedheiligman op de hak neemt.

In 1981 maakt Robert de overstap naar televisie. Als presentator van het spelprogramma Cijfers en Letters weet hij de kijker twee jaar lang te vermaken. Echt bekend wordt Robert wanneer hij vanaf 1983 zijn medewerking als presentator verleent aan het Jeugdjournaal van de NOS. Hij presenteert dit nieuwsprogramma voor kinderen tot 1989.

Voor de VARA maakt hij vanaf 1986 onder andere de tv-programma’s Superfan (1986-1988) en Wereldwijs (1988-1990) en het radioprogramma Steen en Been Show. In 1989 is hij de eerste presentator van het populaire tv-spel Lingo.

In de winter van 1992 stapt Robert over naar Veronica, omdat hij daar de kans krijgt om avondvullende shows te presenteren. Daarnaast besluit hij zijn zakelijke belangen onder te brengen bij John de Mol Produkties. Dit bedrijf ontwikkelt het tv-programma All You Need Is Love voor Robert, met het inmiddels bekende en overweldigende resultaat. De eerste tien afleveringen trekken gemiddeld ruim 2,5 miljoen kijkers en in 1993 wordt het programma bekroond met een Gouden Televizier-Ring.

In het seizoen 1994/1995 is Robert de spelleider van de wekelijkse sportquiz Sportfreaks, waarin Henk Spaan en Harry Vermeegen de teamcaptains zijn.

Vanaf 1995 presenteert Robert het controversiële De Travestie Show. In zes afleveringen wordt gezocht naar de Miss Travestie van Nederland. Een jaar later wordt de eerste aflevering van Make My Day uitgezonden. Een programma dat mensen helpt die buiten hun eigen schuld om in financiële problemen zijn geraakt.

In 1998 vertrekt Robert naar SBS6, waar hij vanaf 1999 Lotto Weekend Miljonairs presenteert. Daarnaast maakt hij o.a. de programma’s Loveboat Amorina, Big Diet en Achmea Kennis Quiz. Ook presenteert Robert Super Robert, een mix van All You Need Is Love, de Supriseshow en Spoorloos. In 2004 is Robert samen met Wendy van Dijk te zien in het programma Hoe Gaat Het Met?, waarin zij op zoek gaan naar spraakmakende personen uit verschillende tv-programma’s van het vorige seizoen.

In 2005 tekent Robert een contract bij RTL, waar hij verder gaat met de presentatie van het nog altijd populaire spelprogramma Lotto Weekend Miljonairs.
Ook neemt hij de presentatie van het terugkerende Klasgenoten en het populaire All You Need Is Love voor zijn rekening

Robert ten Brink boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Robert ten Brink zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Robert ten Brink wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Robert ten Brink. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Robert ten Brink te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.