Robert Verweij boeken?

  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag

Biografie Robert Verweij

Robert Verweij werd op 2 mei 1979 geboren te Lopik. Vanaf z’n 5e wist hij al dat hij kok wilde worden en dat gevoel is alleen maar sterker geworden. Maar alleen koken was niet genoeg, hij wilde méér.

Gezien zijn wortels in een ondernemersfamilie liggen, is een baan als kok gewoon niet voldoende…

Na de hotelvakschool werkte hij in diverse restaurants, waaronder sterrenrestaurant “The Vineyard” in Newbury, Engeland. Op z’n 23e besloot hij een eigen bedrijf te beginnen. Naast het werken als freelance kok kreeg hij al snel de smaak te pakken van het les geven.

Mensen verwennen en kennis laten maken met nieuwe producten of technieken, dat blijkt hem op het lijf geschreven.


Passie en kennis overdragen op anderen is een tweede natuur voor Robèrt. Naast koken en eten ontwikkelde Robèrt een aan obsessie grenzende interesse voor wijn. Een hele rits wijnopleidingen passeerde de revu, van “Biochemie in wijn” tot “Master Wine Taster”, van “Technisch Wijnproeven” tot “Gastronomie” bij Peter Klosse.
Het voorlopige eindpunt hierin was het in 2005 behalen van de titel “Vinoloog van de Wijnacademie”.
Met z’n 25 jaar was hij één van de jongste Vinologen ooit.

Z’n honger naar culinaire kennis leidde tot een indrukwekkende lijst met diploma’s, waaronder diverse van het SVH: Leermeester, Sociale Hygiëne en IJsbereider.
Maar diploma’s zelf zeggen hem niets: “het gaat niet om pure kennis, het gaat erom wat je ermee doet!” Geïnspireerd door zijn eigen mentoren zette Robèrt Verweij dan ook z’n eigen cursus op: de Kaascursus. Deze succesvolle opleiding is inmiddels door vele collega’s uit het vak gevolgd, vaak uit de hogere regionen van de horeca.


Naast kennis vergaren is kennis doorgeven iets wat hij erg belangrijk vindt. Vandaar dat deze vakidioot in 2006 toe mocht treden tot de Associatie van Wijndocenten.

In zijn Culinair Centrum te Beverwijk gaf hij dan ook naast kookworkshops veel wijncursussen voor beginners en gevorderden. Tijdens de workshops was het combineren van wijn en spijs zijn stokpaardje.

“Hierover is weinig kennis in Nederland, maar er is gelukkig veel interesse in” volgens Robèrt. Ook krijgen steeds meer mensen plezier in koken, en dat vindt hij een goede ontwikkeling.


In 2007 kwam Robert Verweij als TV-kok terecht bij het populaire TV-programma Life and Cooking. Naar eigen zeggen niet om een Bekende Nederlander te worden, maar om een ontzettend groot publiek te bereiken.

“Een miljoen kijkers tegelijk iets leren over eten of wijn, dat is toch supergaaf?”. Naast laten zien wat hij zelf allemaal kon, vond hij het vooral belangrijk om de kijkers (en Carlo en Irene) iets te leren waarmee ze zelf aan de gang konden. Door z’n leuke recepten en ideeën kon hij rekenen op de sympathie van de trouwe fans van Life & Cooking.

Inmiddels is onze TV-kok ook wekelijks te bewonderen in het RTL4 programma 4Me, dat elke zaterdag te zien is om 16:00uur.

Robert Verweij boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Robert Verweij zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Robert Verweij wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Robert Verweij. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Robert Verweij te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.