Rowwen Heze boeken?

Foto: Mijntje Wismans
  • Tijdsduur: 90 min.
  • Geluid: Excl. geluid
  • Prijs: Op aanvraag

Biografie Rowwen Heze

Ooit was de band het best bewaarde geheim van Limburg. Terwijl in het zuiden al menige uitverkochte zaal op z'n kop gezet werd, had in de rest van het land slechts een enkeling van de groep gehoord.

De hit "Bestel Mar" bracht daar verandering in. En sinds Rowwen Heze in 1992 op Pinkpop optrad voor 55.000 bezoekers, is de uitzonderlijk krachtige en feestelijke muziek ook in de rest van Nederland een begrip. Een ander hoogtepunt was ongetwijfeld het 60 minuten durende slotconcert van de Uitmarkt in Amsterdam voor naar schatting 50.000 mensen, dat rechtstreeks door de NOS televisie werd uitgezonden, met gastrollen van Karin Bloemen en accordeonmeester Flaco Jimenez.

Tex Mex, polka's, Ierse Folk, gezongen met een Limburgs accent, gespeeld door accordeon, electrische gitaar, bas, drums en (soms) trompet. Zo onderscheidt zich de muziek van Rowwen Heze direct van alle andere groepen. Rowwen Heze komt uit de omgeving van America en vond zijn oorsprong in de traditie om tijdens Carnaval je eigen lokale hits te maken, op te nemen en live te spelen. Het werd al snel een succes in eigen omgeving, met name het nummer "Bestel Mar". Daardoor enthousiast geworden bracht dit KRO DJ Hubert van Hoof ertoe ze de bijnaam Los Limbos te geven. Uiteraard een verwijzing naar zowel Limburg als Los Lobos.

Rowwen Heze boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Rowwen Heze zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Rowwen Heze wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Rowwen Heze. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Rowwen Heze te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.