Sandy Dane boeken?

  • Tijdsduur: 30 min.
  • Geluid: incl. tot +/- 750 pers.
  • Prijs: € 1.475,- excl. BTW

Biografie Sandy Dane

Voor onbekend talent kan MySpace in sommige gevallen een mooi opstapje zijn naar een muzikale carrière. Zo ook voor Sandy Dane. Door haar eigen liedjes op haar MySpace pagina te zetten, kwam ze in contact met componist, producer en A&R manager Tony Cornelissen, die verantwoordelijk is voor hits van o.a. Di-rect en Do. Hij was gelijk overtuigd van haar talent en bracht haar in contact met Sony BMG.

Inmiddels is Sandy’s debuutsingle ‘Peace, Love & Ice Cream’ een feit, en treedt ze deze zomer op tijdens de Peace in the Park festivals in Rotterdam en Amsterdam, “een soort picknick, waarbij muzikale sessies plaats vinden op diverse hangplekken in het park. Heel ongedwongen allemaal,” aldus de 22-jarige brunette uit Almere.

‘Peace, Love & Ice Cream’ is een dromerig, semi-akoestisch popliedje met een mooie melodie en een melancholieke tekst over de jaren zestig, waarin men streed voor vrijheid en vrede. Dit is de muziek die Sandy Dane wil maken, alhoewel ze zichzelf niet vast wil pinnen op een bepaalde sound. “Ik heb precies in mijn hoofd hoe mijn debuutalbum straks moet klinken. Het liefst speel ik verschillende stijlen binnen het singer/songwriter genre. Als het maar niet te eentonig wordt. Er moet wel pit in zitten!”

Als jong meisje werd Sandy Dane al gegrepen door het zangvirus, en zong ze in een aantal schoolmusicals. Nadat ze, na haar school te hebben afgemaakt, twee jaar in Florida en Mallorca had gewerkt, deed ze terug in Nederland de ene auditie na de andere. Ze werd o.a. gevraagd de zanglijnen in te zingen voor een aantal trance nummers, een genre dat ver af ligt van haar eigen muziek. “Dance is een makkelijke manier om te beginnen, omdat er altijd mensen worden gezocht om liedjes in te zingen.”

Pas anderhalf jaar geleden besloot ze zich volledig te richten op het schrijven van haar eigen liedjes. Dat deed ze samen met gitarist Rene van Mierlo, die o.a. Edsilia Rombley en Stef Bos begeleidt. Dat ze binnen een jaar zou worden getekend door een groot platenlabel had ze nooit verwacht. “Dat mijn droom zo snel zou uitkomen, daar heb ik nooit bij stil gestaan.”

Sandy Dane boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Sandy Dane zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Sandy Dane wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Sandy Dane. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Sandy Dane te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.