Sipke Jan Bousema boeken?

  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag

Biografie Sipke Jan Bousema

Hoewel hij het meest bekend is als presentator, is Sipke Jan Bousema (1976) iemand met vele talenten. De afgelopen jaren heeft hij gewerkt voor film -en televisieshows, was hij voice-over en stemacteur, ontwikkelde hij zijn eigen televisieprogramma’s, regisseerde en produceerde hij televisie en theater en veel, veel meer. Van het misdaadprogramma Opsporing Verzocht tot het Junior Songfestival… Sipke Jan weet publiek van alle leeftijden te boeien.

Hij wist op jonge leeftijd al dat hij voor de media wilde werken. Het begon allemaal toen hij op zijn achtste ‘De Bousema Krant’ opzette, zijn eigen familiekrant. Op zijn zestiende kreeg hij zijn eerste televisiebaantje. Na een aantal jaren achter de schermen, maakte hij zijn presentatiedebuut in 1999. Het jaar daarna won hij een Academy Award voor Beste Nieuwkomer van het Jaar.

Tijdens het Televizier Ring Gala 2005 won hij met ZipZoo: Coordinaat X de publieksprijs voor het beste jeugdprogramma, De Gouden Stuiver. Voor zijn programma Wat Zou Jij Doen?! kreeg hij internationale erkenning van vakgenoten en in 2012 werd hij met de uitzending over de twaalfjarige Joppe, een meisje dat als jongetje geboren werd, genomineerd voor de prestigieuze Prix Jeunesse in München, Duitsland. Doordat het onderwerp controversieel was, verbaasde het Bousema niet dat hij niet won. Voor hem was het belangrijker dat het onderwerp bespreekbaar werd gemaakt.

Dat kenmerkt Sipke Jan. Hij wil niet alleen zijn publiek entertainen -iets waar hij buitengewoon goed in is-, hij heeft ook als doel hen te informeren en te inspireren. Dat doet hij zowel voor als achter de schermen. Sinds 2001 is hij ambassadeur van Unicef en inmiddels ook ambassadeur voor de Week van de Mediawijsheid, een initiatief om kinderen bewust en wegwijs te maken in media.

Samen met Marieke Slinkert maakte hij in 2012 de documentaire Strijders voor de Liefde, het verhaal over homo’s en lesbiennes die in hun land moeten strijden om van elkaar te mogen houden. In 2013 groeide dit initiatief uit tot het groots opgezette mensenrechtenconcert Strijders voor de Liefde On Stage’.

Door:  Agaath Diemel, TedXDelft

Sipke Jan Bousema boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Sipke Jan Bousema zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Sipke Jan Bousema wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Sipke Jan Bousema. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Sipke Jan Bousema te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.