Tamara Tol boeken?

  • Tijdsduur: 30 min.
  • Geluid: incl. geluid voor artiest
  • Prijs: € 995,- excl. BTW

Biografie Tamara Tol

Nederland maakt voor het eerst kennis met Tamara Tol wanneer ze in de jaren '90 meedoet aan de Soundmixshow van Hennie Huisman. Als Linda Ronstadt maakt ze tijdens die show diepe indruk wanneer ze kiest voor de wereldhit 'Desperado'. Al snel volgen er TV optredens en  als ze vervolgens een optreden verzorgt bij 'Vocaal Centraal bij BZN' is de zangcarrière van de oogverblindende Volendamse een feit. Nederland kan niet meer op de goedlachse zangeres heen en sluit Tamara Tol in de armen. Bovendien gaat een langgekoesterde hartenwens in vervulling wanneer ze toetreedt tot het duo 'Ben & Tamara'.

De singel 'Dit vergeet ik niet' krijgt landelijke bekendheid en het brengt haar in het voorprogramma van ' The Bold and the Beautifultijdens hun concerttour in Ahoy. Tamara besluit daarna solo verder te gaan en het volgende hoogtepunt in haar carrière dient zich aan wanneer ze in 1999 wordt uitgenodigd mee te doen aan de finale van het Nationale Songfestival. Tamara kiest voor de ballad 'Coming Home' geschreven door de BZN - leden Jan Keizer, Jack Veermanen Jan Tuyp. Het nummer wordt door de publieksjury als favoriet uitgeroepen en de dag erna is ze te gast bij Paul de Leeuw om in het programma 'Laat de Leeuw' met Paul een duet te zingen. Het nummer wordt op singel uitgebracht. Wanneer Tamara in contact komt met producer/songwriter Piet Soueris een gouden combinatie geboren en als ze in 2006 haar soloalbum 'Zeg 't met bloemen'uitbrengt wordt ze gevraagd optredens te verzorgen voor Nederlandse militairen die in het buitenland gestationeerd zijn. Het brengt haar o.a. naar Bosnië, Kosovo, Cyprus en Afghanistan.

Tamara toert daarna heel Nederland door, is in diverse dinershows te bewonderen en haalt zelfs met een aantal singels de Nederlandse hitlijsten. Bovendien slaat ze in 2009 een totaal andere richting in wanneer ze met het album 'Ich will leben' de Duitstalige hitlijsten bestormt. Het nummer 'Für die liebe leben' wordt  zelfs als singel in Duitsland uitgebracht. Haar volgende wapenfeit is de singel 'Als de zon weer schijnt' die in 2012 in menige hitlijst te vinden is. Maar creatief als de zingende schoonheid is gaat ze op  zoek naar een nieuw idee wat aansluit bij haar live optredens. En dat concept is er!

Tamara Tol boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Tamara Tol zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Tamara Tol wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Tamara Tol. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Tamara Tol te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.