Yuri van Gelder boeken?

  • Tijdsduur: 3 min.
  • Geluid: exclusief
  • Prijs: € 2.475,- excl. BTW

Biografie Yuri van Gelder

Yuri van Gelder begon al op jonge leeftijd met turnen. Als vijfjarig jongetje hing hij al in de ringen en boekte hiermee later groten successen. Yuri ging van regionale prijzen naar de winst op de Nederlandse kampioenschappen.

Het begon allemaal bij de turnhal ‘Kunst & Kracht’ in Waalwijk, maar al snel werd dit complex te klein voor hem. Hij moest gaan trainen op grotere turnaccommodaties in het land. Op zijn 15e verhuist Yuri naar Rotterdam om te studeren en nog intensiever te trainen. Na zijn studie besloot Yuri in 2005 bij defensie te gaan werken. Hier kwam hij later in de defensie Topsport Selectie.

De periode in de Topsport Selectie heeft Yuri erg goed gedaan. In 2005 werd hij niet alleen Europees kampioen in de ringen, maar pakte ook gelijk de wereldtitel. Die Europese titels weet Yuri ook in 2008 en in 2009 binnen te slepen. In die periode weet Yuri ook 25 keer de gouden plak te winnen tijdens de World Cups. Door als deze successen krijgt Yuri al snel de bijnaam ‘Lord Of The Rings’. Tijdens de kwalificatie voor de Olympische Spelen van London 2012 strandt Yuri op het WK in Tokio in de kwalificaties waar een podiumplaats vereist was.

Na het niet deel mogen nemen aan de Olympische Spelen in Londen, richtte hij zich volledig op de Spelen in Rio de Janeiro in 2016 waar hij zich wist te plaatsen voor de finale. In hetzelfde jaar gaf Yuri een spectaculaire show op het bekende festival Lowlands en deed verschillende indrukwekkende shows op bedrijfsfeesten, festivals en tal van andere evenementen.

Yuri van Gelder boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Yuri van Gelder zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Yuri van Gelder wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Yuri van Gelder. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Yuri van Gelder te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.