Yvonne Coldeweijer boeken?

  • Tijdsduur: In overleg
  • Geluid: Op aanvraag
  • Prijs: Op aanvraag

Biografie Yvonne Coldeweijer

Yvonne Coldeweijer (27)  is presentatrice van RTL CampingLife, speelde de hoofdrol in de musicals Wicked en The Little Mermaid en won een Beau Monde Award. Daarnaast is ze sinds enige tijd ook fashion blogger. Deze ‘girl on a mission’, zoals ze zichzelf beschrijft, is altijd up-to-date van wat hot and happening is in modeland.

Als klein meisje had Yvonne al een droom. De liefde voor de showbizz zat er al vroeg in: samen met haar jongere zusje en broertje voerde ze thuis, ‘tussen de schuifdeuren’ zoals dat zo mooi heet, al toneelstukjes op. “Toen moest en zou ik al opvallen”, lacht ze. “Ik wilde alleen maar zingen, dansen en acteren. Ik was een jaar of tien toen ik op toneelles ging. Op school kon ik vaak mijn aandacht niet zo goed bij de les houden omdat ik zat te dromen over de volgende vrijdag, als ik het podium weer op mocht klimmen.”

Op haar dertiende zag Yvonne een oproep in de krant, waarin kinderen werden gezocht voor de musical Pinokkio. “Studio 100 zocht ‘kinderen met ervaring’. Nou, dacht ik: die heb ik door mijn toneellessen! Toen ik bij de auditie kwam, bleken de meeste kinderen daar al veel meer te hebben gedaan dan ik. Ze hadden meegespeeld in grote producties als Oliver en zo. Maar uit zo’n 250 kids werd ik toch gekozen, samen met nog negen anderen.” Ze tourde ongeveer een half jaar door Nederland met de musical, waarin ze een van de vriendjes van Pinokkio speelde. Daarna had ze zo de smaak te pakken dat ze naar een musicalopleiding ging

Natuurlijk ging Yvonne ook naar school: ze deed een jaar lang de docentenopleiding aan de Academie voor Drama, waar ze spel-, stem en danslessen kreeg. In de VS deed ze een cursus camera-acteren aan de prestigieuze New York Film Academy.

Yvonne droomde er ooit van om nog eens een rol te spelen in een grote musical en die droom is uitgekomen. Yvonne  speelde vanaf september 2012 de rol van Glinda in de succesmusical Wicked en in 2013 de rol van  Ariël  in musical The Little Mermaid. Yvonne bracht onder de artiestennaam Keet! met de lancering van Telekids haar eerste kinderpop-album uit, genaamd ‘Keet!’. In 2012 verscheen haar tweede album VIP, waar ze zelf ook aan meegeschreven heeft. In 2014 gaf de personage  Keet! door aan een ander.

Yvonne Coldeweijer boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alle genoemde prijzen op de deze pagina over Yvonne Coldeweijer zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina over Yvonne Coldeweijer wordt de grootste aandacht besteed. ArtiestBoeken.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina van Yvonne Coldeweijer. ArtiestBoeken.nl behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Yvonne Coldeweijer te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.